Keso kaka med smak av saffran

Saffran saffran saffran.. det tar aldrig slut! Och det är ju tur det, för jag skulle inte klara mig utan det . Här kommer ett smarigt recept på Keso kaka, påminner en del om ostkaka för er som gillar det ! =)
Du behöver
1 pkt saffran (1 g)
2 msk strösocker
4 ägg
500 g keso
4 msk skalade , hackade mandlar
1 tsk flytande margarin
1 msk ströbröd
1 tsk strösocker
1 pkt saffran (1 g)
2 msk strösocker
4 ägg
500 g keso
4 msk skalade , hackade mandlar
1 tsk flytande margarin
1 msk ströbröd
1 tsk strösocker
Du gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Rosta mandeln lätt utan att den bränns. Stöt socker och saffran i mortel. Häll över i en bunke. Tillsätt äggen och vispa lätt. Blanda ner keso och mandel.
Smörj en ugnsform eller 6-8 portionsformar och bröa med ströbröd och socker. Häll i kesoblandningen och grädda i mitten av ugnen i 200-225 grader 20-30 minuter tills kakan har stannat och fått fin färg.
Till detta är det gott med : Grädde, Vanilj visp, Varmabär, eller glass!


Kommentarer




Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback