Pasta med räkor och sockerärter

hittade ett recpt som verkade jättegott, har själv inte testat de men ser grymt gott ut tycker jag! 
Detta kanske man kan laga till nyår!
Och om det är någon som har gjort detta recptet så får ni gärna komentera vad ni tyckte :)

Ingredienser till 4 port

500 g bavette eller annan lång pastasort
500–600 g stora eller mellanstora skalade räkor (upptinade djupfrysta går bra). Spara det avrunna spadet.
300 g sockerärtor, färska eller frysta
1 st gul lök, finhackad
1 st vitlöksklyfta, finhackad
1 msk olivolja
1 msk smör
1 st peperoncino
0.5 st citron, rivet skal
2 dl vitt vin
2 msk persilja finhackad, gärna bladpersilja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar


Gör så här

1. Koka upp lättsaltat pastavatten under lock i en kastrull under tiden som räkor och sockerärtor tillreds.

2. Lägg i pastan när vattnet kokat upp och låt den koka tills 1 minut av koktiden kvarstår.

3. Häll av vattnet.

4. Värm olja och smör tillsammans med peperoncinon i en stor stekpanna.

5. Lägg i lök och sockerärtor och fräs dem på i på låg värme i ca 5 minuter.

6. Tillsätt räkor, citronskal, salt och peppar.

7. Rör om och stek sedan, på god värme, i ytterligare 2–3 minuter.

8. Plocka upp peperoncinon som kastas.

9. Häll därefter i vinet och låt puttra svag värme i ca 2–3 minuter.

10. Smaka av med salt och peppar.

11. Häll tillbaka bavetten i pastakastrullen och rör sedan ner räk- och ärtblandningen, strö över lite persilja.

// kramis från claris

Kommentarer




Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback