Baka din egna lite nyttigare semla

5 stora semlor
4 ägg
4 msk sukrin melis (går att utesluta om du ej använder sötning)
0,5 krm stevia
1 dl grädde
2 msk kokosmjöl
2 dl mandelmjöl
2.5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1.5 tsk kardemumma
Sätt på ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sötning poröst. Häll sedan i alla andra ingredienser och rör om till en deg. Låt stå ca 5 min och sen formar du 5 bullar och lägger på plåt med bakplåtspapper.
Grädda i 20 min och ta sedan ut dom och låt svalna helt.
Mandelmassefyllning (använder du inte sötning blir det nog bäst att bara ha bulle med grädde)
Rejält med inkråm
6 msk grädde
2 dl mandelmjöl
3 msk sukrin melis
1/4 krm stevia
Topping
Vispad grädde
5 stora  eller 10 mini semlor
4 ägg
4 msk sukrin melis (går att utesluta om du ej använder sötning)
0,5 krm stevia
1 dl grädde
2 msk kokosmjöl
2 dl mandelmjöl
2.5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1.5 tsk kardemumma
Gör så här:
Sätt på ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sötning poröst. Häll sedan i alla andra ingredienser och rör om till en deg. Låt stå ca 5 min och sen formar du 5 bullar och lägger på plåt med bakplåtspapper.
Grädda i 20 min och ta sedan ut dom och låt svalna helt.
Mandelmassefyllning (använder du inte sötning blir det nog bäst att bara ha bulle med grädde)
Rejält med inkråm
6 msk grädde
2 dl mandelmjöl
3 msk sukrin melis
1/4 krm stevia
Fyllning:
Vispad grädde
Sedan när dem svalnat så gräver du ur kroppar inuti för att ge plats åt mandelmassan , lägg i mandelmassan och bre på gredde och på med locket! Toppa med lite florsocker.


Kommentarer




Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback