Hemmagjorda Pizzasnurror

Hallå ! :) Om man är sugen på pizza men kanske inte vill ha den vanlija variaten så kan man alltid ta fram bakargrejerna och göra egna pizza snurror! Även kallade pizza bullar :) Här kommer ett lätt recept.

Det här behöver du  till ca 30-35 små pizzabullar  :
50 gram jäst
75 gram smör / olja
5 dl mjölk
1 tsk salt
13 dl vetemjöl ( alternativt lite olika blandade mjölsorter )
Fyllning
1 dl Tomatpure
Oregano
3 pkt bacon
3 dl riven ost
Garnering:
Uppvispat ägg
ost
Gör så här:
Klipp baconet smått, och fräs detta. Låt svalna.
Ställ ugnen på 225 grader. Smula jästen i en bunke.
Smält smöret i en kastrull, och tillsätt mjölken – och värm upp till fingervarmt.
Häll lite av spadet över jästen och rör tills jästen helt har löst upp sig, och tillsätt resten av degspadet under omrörning.
Rör sedan ner  nästan allt mjöl och  även saltet . Spara lite mjöl till du ska baka ut.
Låt sedan degen jäsa i 30 minuter , under bakhandduk.
Sedan är det dags att baka ut – dela degen i 4 delar.
Och rulla ut dem till rektanglar.
Smöra sedan på tomatpuren på degen, och strö över fyllningen.  Sedan rullar du ihop detta till en längd och skär i lagom stora skivor och lägger dy upp bullarna på bakplåten eller i formar.
åt sedan jäsa i ytterligare 30 minuter under bakhandduk, och sedan penslar du bullarna med uppvispat ägg och strör, över riktligt med ost innan de ska gräddas i mitten av ugnen .
Det här behöver du  till ca 30-35 små pizzabullar  :
50 gram jäst
75 gram smör / olja
5 dl mjölk
1 tsk salt
13 dl vetemjöl ( alternativt lite olika blandade mjölsorter )
Fyllning
1 dl Tomatpure
Oregano
3 pkt bacon
3 dl riven ost
Garnering:
Uppvispat ägg
ost
Gör så här:
Klipp baconet smått, och fräs detta. Låt svalna.
Ställ ugnen på 225 grader. Smula jästen i en bunke.
Smält smöret i en kastrull, och tillsätt mjölken – och värm upp till fingervarmt.
Häll lite av spadet över jästen och rör tills jästen helt har löst upp sig, och tillsätt resten av degspadet under omrörning.
Rör sedan ner  nästan allt mjöl och  även saltet . Spara lite mjöl till du ska baka ut.
Låt sedan degen jäsa i 30 minuter , under bakhandduk.
Sedan är det dags att baka ut – dela degen i 4 delar.
Och rulla ut dem till rektanglar.
Smöra sedan på tomatpuren på degen, och strö över fyllningen.  Sedan rullar du ihop detta till en längd och skär i lagom stora skivor och lägger dy upp bullarna på bakplåten eller i formar.
åt sedan jäsa i ytterligare 30 minuter under bakhandduk, och sedan penslar du bullarna med uppvispat ägg och strör, över riktligt med ost innan de ska gräddas i mitten av ugnen tills dem fått en gyllende färg! Redo att ätas!

Bild från kryddurken!


Kommentarer




Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback