Stekt kyckling med vitvinssås och champinjoner

Hallå matis bloggen ! :) Något som jag verkligen älskar är dels kyckling.. finns nog inget godare. Men på senaste har jag även börjat gilla svamp otroligt mycket.. så när vi testade denna rätten blev det en perfekt blandning!! Jag tycker ni borde testa detta receptet för ingen i min familj blev besviken vill jag säga, tvärtom, dem älskade det!

Du behöver :
Kycklingfiléer
1 dl färska champinjoner
Olivolja
Svartpeppar, salt & oregao
3 små vitlöksklyftor, lätt korssade
0,5 dl vitvin
1 msk mjöl
2 dl matlagningsgrädde
Skala vitlöken och slå/tryck på vitlöken så att den går sönder lite gran. Dela svampen i lite större delar. Ner med vitlöken, svampen och sen kycklingen i en skvätt olivolja, dela filéerna tunnare om de är väldigt tjocka. Krydda med peppar, salt och oregano. Stek så att de får fin färg på båda sidorna och när de är genomstekt så tar du ut kycklingen och lägger de på ett fat för att vila.
Plocka ut vitlöksklyftorna och om det är väldigt torrt i pannan häll i en skvätt vatten. Sen häller du i vinet, låt de puttra och reducera en stund innan du tillsätter matlagningsgrädde. Tillsätt mjölet och rör om noga och smaka av. Krydda försiktigt med mer salt, peppar och oregano om det behövs.
Kycklingfiléer
1 dl färska champinjoner
Olivolja
Svartpeppar, salt & oregao
3 små vitlöksklyftor, lätt korssade
0,5 dl vitvin
1 msk mjöl
2 dl matlagningsgrädde
Skala vitlöken och slå/tryck på vitlöken så att den går sönder lite gran. Dela svampen i lite större delar. Ner med vitlöken, svampen och sen kycklingen i en skvätt olivolja, dela filéerna tunnare om de är väldigt tjocka. Krydda med peppar, salt och oregano. Stek så att de får fin färg på båda sidorna och när de är genomstekt så tar du ut kycklingen och lägger de på ett fat för att vila.
Plocka ut vitlöksklyftorna och om det är väldigt torrt i pannan häll i en skvätt vatten. Sen häller du i vinet, låt de puttra och reducera en stund innan du tillsätter matlagningsgrädde. Tillsätt mjölet och rör om noga och smaka av. Krydda försiktigt med mer salt, peppar och oregano om det behövs.
Till detta passar en stor sallad, ris, färskpasta och potatisgratäng!


Kommentarer




Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback