Tipsigt : KESO

Vi fick en fråga om vad som kan vara gott att äta till keso! Och om du testar dig fram lovar vi att du kommer hitta något du verkligen fasnar vid! Keso kan man nästan ha till allting, till frukost, brevid tallriken till middag ocjh kvällsmaten och framförallt mellanmål! Här är lite goda blandningar som ni kan testa er av !
- Keso med banan , kanel & cashewnötter.

- Keso med bär, tex blåbär , hallon, och björnbär.

- Keso med olika sorters nötter och frön. Som tex hasselnötter, cashew, valnötter, linfrön, solrosfrön, pumpakärnor.

- Keso med alla sortes olika frukter och nötter tex päronbitar, kiwi, melon, äppel, toppa med kanel om du gillar det!

- Keso och endast kanel .

- Keso med nyponsoppa ( värt att testas ! )

- Keso + pepparkaks kryddor som du sedan blandar ihop, tips för dig som gillar pepparkaks smaken!

- Keso med clementin bitar och lite kanel och nötter.

- Keso toppat med varma bär som du häller över och blandar. MUMS!

- Keso toppat med kanelflingor + kanel och nötter.

- Keso blandat med kakao, då får du chokladkeso!

- Keso med varma hallon.

- Keso med advokado bitar.

- Keso blandat med mosad banan, kanel och valnötter.

- Keso med  äpple, kiwi, banan, apelsin och päron. Toppa med kokos!

- Gröt toppat med keso.

-Keso med havregryn och kanel. Mums!



Det är jätte gott att tex ta en macka eller knäckebröd och lägga på keso och lägga på grönsaker som tex : advokado, paprika eller gurka!

image description


Som ni märker finns det över tusen grejer man kan testa att ha keso till! Man får testa sig fram och se vad man fasnar för, allting är riktigt gott tycker vi eftersom vi båda älskar keso! :D  Man kan ha det på gröten, på pankakorna, på mackorna och knäckebröderna, till en god sallad, till fisk och kyckling, i en advokado. Ja verkligen allting! Testa er fram, och har ni inte testat keso så är det verkligen något ni borde göra!



Keso blandat med olika bär, kiwi, kanel, linfrön, goijbär, cashewnötter, pumpafrön. Smarrigt värre!
Och här kommer lite olika recept med keso!
Banankesopankakor:
Recept, 1 port.
♥ 2 ägg
♥ 2 msk dinkelmjöl
♥ 0,5 dl keso
♥ 0,5 mosad banan
Gör så här
Vispa ihop ägg och keso till en jämn smet.
Tillsätt sedan resten och vispa igen.
Stek sedan i smör på svag värme.
Recept, 1 port.
♥ 2 ägg
♥ 2 msk dinkelmjöl
♥ 0,5 dl keso
♥ 0,5 mosad banan
Gör så här
Vispa ihop ägg och keso till en jämn smet.
Tillsätt sedan resten och vispa igen.
Stek sedan i smör på svag värme.
Saffransplättar:
Recept, 1 port.
♥ 125 gram kvarg/keso
♥ 1 ägg
♥ 1 äggvita (kan uteslutas)
♥ 1,5 msk mjöl (jag tog sojamjöl)
♥ 0,5 tsk bakpulver (går att utesluta, jag har det för en fluffigare variant!).
♥ Valfri smaksättning, t.ex. kanel, kardemumma, saffran.
Gör så här
Blanda ihop allt till en fin och jämn smet.
Stek sedan på rätt svag värme (gärna teflonpanna).
Ha tålamod innan du vänder då det kan ta en stund,
samt att de lätt faller isär. Servera med vad du vill tex keso och bär!

Ugnspannkaka med keso,
recept  2 pers
♥ 1,5 dl dinkelmjöl
♥ 2 dl mellanmjölk
♥ 1,5 dl keso
♥ 2 ägg
♥ Kanel & kardemumma
Gör så här
Blanda bara ihop allt och grädda
på 225 grader i 20-25 min!
KRAM CARRO&CLARA!

Kommentarer
Tess

Vilka supertips alltså ;)



Blogg: http://Http://Theresiast.blogg.se
2012-02-28 @ 22:34:57
Sofie

Fin blogg, jag äter typ keso till allt... :)





Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback