Frukosttips!

Ibland kan det vara tråkigt att bara äta vanlig havregrynsgröt så ibland måste man använda fantasin, efter att ha följt några frukost bloggar hur länge som helst har man ju fått sig en och annan ide och braiga tips lite här och där och det är jag tacksam för , för ibland kan det vara så himla tråkigt att alltid äta samma frukost! Om man vill testa på någon ny gröt tex så har jag några lätta  och nyttiga recept till er från min favorit frukostblogg  http://frukostera.blogg.se , den har ni väl inte missat? Hur grym som helst och tackar den för att mina frukostar blivit roligare än innan. Hehe

Pepparkaksdavosgröt
Pepparkaksdavos: Blanda ihop 1 dl havregryn med 2 dl yoghurt + pepparkakskryddor. Låt blandningen stå och svälla i kylskåpet över natten eller medan du gör dig i ordning på morgonen. Ta fram gröten och toppa med vad du vill.
Yoghurtgröt med blåbär toppad med pumpakärnor och banankesella.
Yoghurtgröt: Tillaga havregrynsgröt som vanligt, fast med mjölk (viktigt!) - 2 dl mjölk, 1 dl havregryn kört i micron på full effekt i ca 3 min. Blanda ner 1 dl frysta blåbär och 1 dl vaniljyoghurt när gröten är klar. Ställ in gröten i kylskåpet över natten och ta fram den på morgonen och toppa med vad du vill!
Banankesella: Mosad banan + kesella.
Yoghurtgröt: Tillaga havregrynsgröt som vanligt, fast med mjölk (viktigt!) - 2 dl mjölk, 1 dl havregryn kört i micron på full effekt i ca 3 min. Blanda ner 1 dl frysta blåbär och 1 dl vaniljyoghurt när gröten är klar. Ställ in gröten i kylskåpet över natten och ta fram den på morgonen och toppa med vad du vill!
Banankesella: Mosad banan + kesella.
Hallondavosgröt kryddad med kanel toppad med pumpakärnor.
Blanda ihop 1,5 dl vaniljyoghurt, ½ dl kesella, lite kanel och en näve frysta hallon med 1 dl havregryn. Blanda ihop allt och ställ in i kylskåpet över natten. På morgonen tar du fram gröten och toppar med vad du vill - förslagsvis nötter. Färdig frukost under en minut!
Linfrögröt
Koka upp 1 dl havregryn, 1 msk linfrö och 2,5 dl mjölk/vatten tills det får en lagom grötig konsistens. Servera med färskt/torkad frukt, sylt, nötter, keso/kesella eller mjölk.
Cashewgröt med kakao toppad med banan, kokos och honung. ( OTROLIGT GOTT )
Koka ihop 1 dl havregryn, 2,5 dl vatten, ½ dl hackade cashewnötter och 1 tsk kakao till önskad konsistens. Toppa med skivad banan, strö över kokos och ringla över honung.
Äggblåbärplättar med banankesella
Vispa ihop 2 ägg, 2 msk fullkornsdinkelmjöl, 1 msk kesella, en skvätt mjölk och salt . Smaksätt med 1/2-1 dl frysta blåbär och 2 krm malen kardemumma och blandade i. Stek 3 plättar i smör på medelvärme. Klart!
Till detta har du banankesella,mosad banan + kesella.
Fler goda recept på frukostar kommernär jag har tid, blir lite ont om tid till bloggen nu när skolan och allting har kommit igång på riktigt, därför blir det också en del tidsinställda inlägg! Kram
Visste ni att Victoria som driver bloggen frukosera har gjort sin egna frukostrecept bok?
Man kanske skulle ta och beställa den!

Kommentarer




Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback