Nyttigt banan bröd!

Ingredienser
2 ½ dl mosad banan
2 ägg
2 dl vatten
2 dl dinkelmjöl
2 ½ dl fullkornsvetemjöl
½ dl linfrön
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk bikarbonat
2 msk honung
Till ett bröd:
6 dl dinkelmjöl fullkorn
½ dl linfrön
½ dl solroskärnor
2 dl havregryn/rågflingor
1.5 tsk bikarbonat
1 msk malen kanel
5.5 dl filmjölk (eller 6 dl filmjölk och ingen keso)
0.5 dl naturell keso
1 stor mogen banan (eller två små)
2 msk sirap, ljus eller mörk
Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt filmjölk, keso, sirap rör runt. Mosa bananen fint med en gaffel (eller kör den i mixern) och häll ned bananmoset i smeten. Rör runt ordentligt och häll sedan ned i en smord och bröad (jag bröade med havregryn) avlång bakform (ca 2 liter) Grädda längst ner i ugnen i ca 1 h på 175 graders ugnsvärme. Låt svalna på galler.

Kommentarer




Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback