Två super recept från Lelia

Här kommer 2 smaskiga recept från Leila! Kan inte annat än att säga att det ser för gott ut! Hennes recept är väldigt inspirerande och riktigt bra, och hennes kokböcker har nog sålt bättre än någon annan svensk! Eftersom jag älskar både kyckling och sallad valde jag ut 2 recept som jag verkligen fastnade för. Här är dom!

1.Lax i prosciutto med grillad sparris

till 4 pers
Du behöver:
500 g färsk laxfilé
1 msk färsk timjan
flingsalt
svartpeppar från kvarn
4 skivor prosciutto
2 msk smör
Sparrissallad
1 knippe färsk grön sparris
1 msk olivolja
flingsalt
svartpeppar från kvarn
1 huvud romansallad
1 ask körsbärstomater 200 g
getost
olivolja
balsamvinäger
500 g färsk laxfilé
1 msk färsk timjan
flingsalt
svartpeppar från kvarn
4 skivor prosciutto
2 msk smör
Till Sparrissalladen:
1 knippe färsk grön sparris
1 msk olivolja
flingsalt
svartpeppar från kvarn
1 huvud romansallad
1 ask körsbärstomater 200 g
getost
olivolja
balsamvinäger
Gör så här!
Dela laxen i fyra bitar.
Krydda med timjan, salt och peppar och rulla in varje laxbit i prosciutto.
Stek laxbitarna i smör tills de fått gyllene och krispiga ytor runt om.
Låt laxen ligga kvar i pannan och vila cirka 5 minuter.
Blanda hel sparris med olja, salt och peppar och grilla den i en het grillpanna.
Lägg sallad, delade tomater och grillad sparris på ett serveringsfat.
Skär laxen i bitar och smula över getost.
Salta, peppra och toppa med lite olivolja och balsamvinäger.

2.Vietnamesisk sallad med hoisinkyckling

till 2 pers
Du behöver:
2 kycklingfiléer
1/2 dl hoisinsås
2 msk sesamfrön
1/2 gurka
1 avokado
1 näve sugarsnaps (alt sockerärtor)
½ mild röd chilifrukt
Saft av 1 lime
½ tsk sesamolja
2 msk japansk soja
2 msk jordnötter
Gör så här:
Marinera kycklingen i hoisinsås och sesamfrön.
Stek kycklingen på medeltemperatur så att den får gyllene färg och låt den sedan ligga och eftersteka i pannan utan värme cirka 15 minuter. Vänd ibland.
Tärna gurka och avokado, dela ärtskidorna, skiva chilin tunt och blanda allt i en skål.
Smaksätt salladen med limesaft, sesamolja och soja. Toppa med jordnötter.
Visst ser dessa rätter sjukt smarriga ut?
CARRO

Kommentarer




Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback