Måndagslyx med nyttiga scones i solen!

Hej allihopa! Fick sluta ca 4 timmar tidigare idag + strålande sol här i Halmstad resulterar i ett toppenhumör! Eftersom jag lär få plugga matte hela dagen till provet imorgon kände jag verkligen för att lyxa till det lite för mig i idag när jag kom hem och äta en god brunch ute i solen !  Det var ett tag sedan jag gjorde scones och tog mitt vanliga recept som  är en ganska nyttig version.. varför gör man inte scones oftare? GALET GODA blev dem!! Och testade även att lägga i björnbär, vilket var riktigt gott!  Min brunch fick bestå av :
Kaffe
Provivafruktdryck Nypon
Smoothie på blåbär, hallon, banan och mjölk. Mixa bara alltihopa , klart!
Blåbärsyoghurt toppat med AXA musli, AXA havreflakes, banan, kokosflinogor, kanel och lite havregryn.
Nyttiga och underbart goda björnbärsscones med massa olika pålägg.

Recept på sconesen.
Du behöver:4 dl grahamsmjöl1 dl rågmjöl70 g margarin2,5 dl vatten2 tsk bakpulver2 krm salt2,5 msk linfrön4 dl rostade pumpakärnorEn hel påse Pepparkakskryddor ( en påse med färdig pepparkakskryddor )Så här gör du !Sätt ugnen på 225 grader.Blanda Grahmsmjölet, rågmjölet, bakpulvret,saltet, linfröna ,pumpakärnorna och pepparkakskryddorna i en bunke. ( Alla de torra ingredienserna först ) . Tärna sedan upp smöret i bitar och lägg ner, och häll sedan i vattnet! Nu är det dags att ta fram händerna :), ner i bunken och gegga ihop allt till en deg. Se till så att smöret är utdegat och inte ligger i klumpar. Fördela degen i 2 delar och platta ut på en plåt som 2 runda cirklar. Gör ett kors i båda och gör lite små hål med en gaffel. Om du vill kan du lägga på lite mer pumpakärnor som jag brukar! In i ugnen ca 14 minuter. Ta ut dem och låt dem svalna , och nu har du dina pepparkaksscones klara! MUMS :D Jätte gott med ost , gurka, julkorv, och något varmt o dircka till. Hoppas ni gillar dom! ;)
Du behöver:
4 dl grahamsmjöl
1 dl rågmjöl
60 g margarin
2,5 dl vatten
2 tsk bakpulver
2 krm salt
2,5 msk linfrön
4 dl rostade pumpakärnor
En hel påse Pepparkakskryddor ( en påse med färdig pepparkakskryddor )
Så här gör du !
Sätt ugnen på 225 grader.Blanda Grahmsmjölet, rågmjölet, bakpulvret,saltet, linfröna ,pumpakärnorna och pepparkakskryddorna i en bunke. ( Alla de torra ingredienserna först ) . Tärna sedan upp smöret i bitar och lägg ner, och häll sedan i vattnet! Nu är det dags att ta fram händerna :), ner i bunken och gegga ihop allt till en deg. Se till så att smöret är utdegat och inte ligger i klumpar. Fördela degen i 2 delar och platta ut på en plåt som 2 runda cirklar. Gör ett kors i båda och gör lite små hål med en gaffel. Om du vill kan du lägga på lite mer pumpakärnor som jag brukar! In i ugnen ca 14 minuter. Ta ut dem och låt dem svalna , och nu har du dina pepparkaksscones klara! :D
Du behöver:
4 dl grahamsmjöl
1 dl rågmjöl
70 g margarin
2,5 dl vatten
2 tsk bakpulver
2 krm salt
2,5 msk linfrön
2 dl rostade pumpakärnor
Några björnbär om du vill ( kan uteslutas )
Så här gör du !
Sätt ugnen på 225 grader.Blanda Grahmsmjölet, rågmjölet, bakpulvret,saltet, linfröna och pumpakärnorna .Alla de torra ingredienserna först . Tärna sedan upp smöret i bitar och lägg ner, och häll sedan i vattnet! Nu är det dags att ta fram händerna :), ner i bunken och gegga ihop allt till en deg. Se till så att smöret är utdegat och inte ligger i klumpar. Fördela degen i 2 delar och platta ut på en plåt som 2 runda cirklar, om du vill ha i björnbär i dina scones så kan du trycka ner några i varje scones, ganska djupt ner. Gör ett kors i båda och gör lite små hål med en gaffel. Om du vill kan du lägga på lite mer pumpakärnor som jag brukar! In i ugnen ca 10-14 minuter.
Formade en av sconesen till ett hjärta med en pepparkaksform. Fint va?
Stora kramar från Carro! :D

Kommentarer
Sanna

De där såg riktigt smarriga ut! Kul med så mycket olika frön och grejer i. Jag brukar baka scones med kardemummakryddning, det är också ett hett tips!



Blogg: http://engnuttasocker.blogg.se/
2012-03-19 @ 16:47:26
SaraWhitmore

- Tack så mycket tjejer! :) Vad tycker du om dom vi gjorde i skolan då? ;)



Blogg: http://sarapiper.blogg.se/
2012-03-19 @ 17:07:59
Josse

Vad kan man ha kessela till? Har ni några recept att tipsa om?

Han nämnligen köpt en en bruk kessela :)



2012-03-19 @ 18:11:01




Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback