Tjejmyyys

Hejhoopp! Ikväll har vi varit hos en tjej i vår gamla klass, hade en liten återträff med alla tjejerna, roligt mysigt! Åt favoritmaten (thaimat) och kollade på film och pratade lite. Roligt mysigt!

Här kommer en liten bild på maten heuheu

Kommer nog uppdatering imon med annars får ni ha en super nyår! :)


Marabou mjölkchoklad kladdkaka!

2 ägg
3 dl strösocker
1 ½ tsk vaniljsocker
1 krm salt
200 g marabou mörk choklad.
1 ½ dl vetemjöl
100 g smält smör
Rör ihop ägg och socker. Tillsätt vaniljsocker, salt och mjöl.
Smält chokladen och rör ner i smeten.
Till sist hälls smöret i, rör till en jämn smet.
Häll smeten i en bröad och smörad form.
Grädda i mitten av ugnen i 150 grader, ca 35 min.
Här kommer ett smarrigt tips på en grymt god choklad tårta med marabou, men frågan är, vad är inte gott som innehåller marabou???
Enjoy!

Du behöver!
2 ägg
3 dl strösocker
1 ½ tsk vaniljsocker
1 krm salt
200 g marabou choklad.
1 ½ dl vetemjöl
100 g smält smör
Gör så här!
Rör ihop ägg och socker. Tillsätt vaniljsocker, salt och mjöl.
Smält chokladen och rör ner i smeten.
Till sist hälls smöret i, rör till en jämn smet.
Häll smeten i en bröad och smörad form.
Grädda i mitten av ugnen i 150 grader, ca 35 min.
Om du vill ha ännu mer Marabou så smält en hel kaka till / ta en annan smak om du vill tex Digestive som är min favorit! ) och häll över kladdkakan som yta. Ännu smarrigare! ;)
Super gott med lite grädde och kaffe!
Kramar!

Keso kaka med smak av saffran

Saffran saffran saffran.. det tar aldrig slut! Och det är ju tur det, för jag skulle inte klara mig utan det . Här kommer ett smarigt recept på Keso kaka, påminner en del om ostkaka för er som gillar det ! =)
Du behöver
1 pkt saffran (1 g)
2 msk strösocker
4 ägg
500 g keso
4 msk skalade , hackade mandlar
1 tsk flytande margarin
1 msk ströbröd
1 tsk strösocker
1 pkt saffran (1 g)
2 msk strösocker
4 ägg
500 g keso
4 msk skalade , hackade mandlar
1 tsk flytande margarin
1 msk ströbröd
1 tsk strösocker
Du gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Rosta mandeln lätt utan att den bränns. Stöt socker och saffran i mortel. Häll över i en bunke. Tillsätt äggen och vispa lätt. Blanda ner keso och mandel.
Smörj en ugnsform eller 6-8 portionsformar och bröa med ströbröd och socker. Häll i kesoblandningen och grädda i mitten av ugnen i 200-225 grader 20-30 minuter tills kakan har stannat och fått fin färg.
Till detta är det gott med : Grädde, Vanilj visp, Varmabär, eller glass!


Vi testar Marabou Loop

En av alla nyheter i godis hyllan är Marabou Loop och nu har även vi testat denna!
Den påminner lite om dumle klubban men är ganska tunn och bryts lätt av men vi tycker den var super god och verkligen något vi kommer köpa igen. Formen gör ju den lite roligare, de hade dock vart lite mumsigare om den var tjockare med lite mer Marabou smak. Har ni smakat denna? Vad tyckte ni? Av oss får den 4 av 5 foodlovers hjärtan!! ;)

Kvällsmat tips!

Kyckling... är nog nått av det godaste som man kan äta eller vad tycker ni ? Vad är er favorit bland allt 'kött' som finns? För mig är det iallfall kyckling och här kommer en super god marinerad kyckling med en god sallad till!
Du behöver :
4 kyckling fileer
Till Marinaden behöver du :
1 dl olivolja
1 msk soya sås
2 msk honung
lite paprika pulver, svartpeppar, och salt
Till salladen behöver du :
Bladspenat
coctail tomater
feta ost
rödlök
krutonger

Gör så här!
Blanda alla ingredienserna till marinaden och lägg i en påse tillsammans med kycklingen. Låt marinera minst en timme. Stek sedan kycklingen (som är dränkt i marinad) i en stekpanna tills de är genomstekta. Servera med sallad och andra grönsaker samt fetaost. Det går även jättebra att servera med pasta, potatis och ris!

Long Brakefast time, i love you

Kaffe, Grapefrukt, Risgrynsgröt med saftsoppa och kanel.

Super god TexMex Paj

Smörstekt kyckling med curry
Knaperstekt bacon
Machesallad
Rödlök
Körsbärstomater
Fårost
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 gram rumsvarmt smör
2 msk kallt vatten
Ca 400 gram färdigkryddad fajitaskyckling
1 gullök
1 tomat
4 – 5 dl creme fraiche
2 dl god riven ost
Gör så här :
Ställ ugnen på ca 200 grader.
Rör ihop alla ingredienser till pajdegen och platta ut i pajformen ( ca 22- 24 cm )
Förgrädda i 10 minuter.
Rör ihop creme fraiche med kycklingen och fördela ut det i pajformen,
skiva tomat och lök tunt och täck pajen med.
Strö över riven ost och ställ in i ugnen.
När pajen fått fin färg så är den färdig att serveras, med en god sallad.

Mina goda pepparkaksscones!

Igår kväll gjorde jag pepparkaksscones. ÅHHH vad gott det är! =) Man kan såklart göra scones enligt det vanliga receptet och lägga i pepparkakskryddor men jag tar mitt egna grund recept från början och lägger sen i pepparkakskryddor!

Du behöver:
4 dl grahamsmjöl
1 dl rågmjöl
70 g margarin
2,5 dl vatten
2 tsk bakpulver
2 krm salt
2,5 msk linfrön
4 dl rostade pumpakärnor
En hel påse Pepparkakskryddor ( en påse med färdig pepparkakskryddor )
Så här gör du !
Sätt ugnen på 225 grader.Blanda Grahmsmjölet, rågmjölet, bakpulvret,saltet, linfröna ,pumpakärnorna och pepparkakskryddorna i en bunke. ( Alla de torra ingredienserna först ) . Tärna sedan upp smöret i bitar och lägg ner, och häll sedan i vattnet! Nu är det dags att ta fram händerna :), ner i bunken och gegga ihop allt till en deg. Se till så att smöret är utdegat och inte ligger i klumpar. Fördela degen i 2 delar och platta ut på en plåt som 2 runda cirklar. Gör ett kors i båda och gör lite små hål med en gaffel. Om du vill kan du lägga på lite mer pumpakärnor som jag brukar! In i ugnen ca 14 minuter. Ta ut dem och låt dem svalna , och nu har du dina pepparkaksscones klara! MUMS :D Jätte gott med ost , gurka, julkorv, och något varmt o dircka till. Hoppas ni gillar dom! ;)
Innan de vart i ugnen!
Klara! Syns det att jag gillar pumpafrön?
KRAM FRÅN CARRO!

För keso lovers!

Keso är något av det godaste som finns, och det är ju egentligen ost? Fast lite riningare , ser ut som tomtegröt tycker jag, men gud så gott! Idag hade jag bara clementiner hemma, men till keso kan man ju faktiskt äta vad som . Jag har det både i min frukost/ lunch/ mellanmål/ kvällsmat.. till allt! De är hur gott som helst , speciellt med frukter och bär när det tex gäller mellanmål o frukost. Så idag fick det bli ett mellanmål bestående av Keso, kanel och kalla clementiner klyftor, hade även lite cashewnötter som fanns kvar, ( måste be mamma fylla på skafferiet med nötter, börjar ta slut här hemma..)  Clementin är som godast efter en natt i kylskåpet tro mig!
Carro!

Snabb och mumsig dessert i vardagen

Blir ni också lite sugna på något sött ibland? Det blir vi ju alla ! Och då har jag världens grymmaste tips på vad ni kan göra ! =) En snabb typ av 'cheesecake' i ett glas!

Du behöver:
Vaniljkesella
Bär som du tycker om
Digestivekex
Start crisp!
Lägg bären ( gärna kalla) i botten av ett glas. Lägg i några skedar Vanilj kesella. Lägg i lite Start crisp , krossade digestive bitar och lite mer bär. Lägg på lite mer Vaniljkeslla och toppa med fler bär, crisp och digestive bitar. Häll på lite florsocker också så blir det perfekt! Ställ in i kylen ett tag så den blir kall och mumsig. Detta är en favorit kan jag säga.
Och vanilj kesella är grymt gott att bara sitta o äta och doppa  frukter i. Det smakar lite som vanilj glass, kan inte riktigt förklara, men smaken är underbar, så har ni inte testat så försök få ner det i varuvagnen nästa gång ni är och handlar! :D  Ett tips om du vill äta lite nyttigare än godis någon gång.
Bilder tagna från lite matbloggar. Visst ser det underbart gott ut? Det är det också! ;)
Kram från Carro

Pasta med räkor och sockerärter

hittade ett recpt som verkade jättegott, har själv inte testat de men ser grymt gott ut tycker jag! 
Detta kanske man kan laga till nyår!
Och om det är någon som har gjort detta recptet så får ni gärna komentera vad ni tyckte :)

Ingredienser till 4 port

500 g bavette eller annan lång pastasort
500–600 g stora eller mellanstora skalade räkor (upptinade djupfrysta går bra). Spara det avrunna spadet.
300 g sockerärtor, färska eller frysta
1 st gul lök, finhackad
1 st vitlöksklyfta, finhackad
1 msk olivolja
1 msk smör
1 st peperoncino
0.5 st citron, rivet skal
2 dl vitt vin
2 msk persilja finhackad, gärna bladpersilja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar


Gör så här

1. Koka upp lättsaltat pastavatten under lock i en kastrull under tiden som räkor och sockerärtor tillreds.

2. Lägg i pastan när vattnet kokat upp och låt den koka tills 1 minut av koktiden kvarstår.

3. Häll av vattnet.

4. Värm olja och smör tillsammans med peperoncinon i en stor stekpanna.

5. Lägg i lök och sockerärtor och fräs dem på i på låg värme i ca 5 minuter.

6. Tillsätt räkor, citronskal, salt och peppar.

7. Rör om och stek sedan, på god värme, i ytterligare 2–3 minuter.

8. Plocka upp peperoncinon som kastas.

9. Häll därefter i vinet och låt puttra svag värme i ca 2–3 minuter.

10. Smaka av med salt och peppar.

11. Häll tillbaka bavetten i pastakastrullen och rör sedan ner räk- och ärtblandningen, strö över lite persilja.

// kramis från claris

Kelda soppor- enkla lunch tips på några minuter!

Har ni testat dessa underbara soppor? Dom är jätte goda att värma och äta som dem är. Men här är lite smarriga tips som du kan göra :) Dom är jätte bra att äta till tex lunch med en macka till om man inte skulle orka göra en måltid som tar lång tid! Finns i massa olika smaker, men dessa är dem jag har hemma just nu så tog en bild och tänkte dela med mig av några enkla o goda recept! Har inte testat alla, men om man låter fantasin flöda så kan de bli riktigt gott, man kan nämlingen lägga i nästan vad som helst!!
Kelda tomatsoppa
Tips 1 . Väldigt lätt att göra!Värm soppan under omrörning och tillsätt bitar av fisk och låt sjuda ca 2 min. Servera med en klick pesto.
Tips 2. Till detta behöver du 2 dl pasta tex sorten Tortellini ( godaste sorten! ) . 1/2 dl riven mozzarella ost och färsk basilika.  Koka pastan. Värm soppan under omrörning och lägg i den nykokta pastan. Häll upp i soppskålar och strö över osten. Garniera med klippt basilika!
Tips 3. Värm soppan under omrörning och tillsätt bröd krutonger ( hårda) och rödlök och peppar. Häll upp i soppskål och toppa med riven parmesan. ( Min favorit ! )

Kelda Grön sparrissoppa
Tips 1. Till detta behöver du 150 g benfri kallrökt lax, 1/2 dl creme fraiche, 2 tsk finriven pepparrot , en halv påse baby spenat,1 msk hackad gräslök. Skär laxen i strimlor. Blanda creme fraiche och pepparrot. Värm soppan i kastrull under omrörning. Häll upp i soppskålar och servera med lax  spenat och en klick creme fraiche. Strö över gräslök.
Tips 2. Värm soppan under omrörning. Lägg i stekta gröna sparis bitar och stekta bacon bitar. Häll upp i talriken och toppa med riven parmesan ost och peppar!
Tips 3. Värm soppan under omrörning. Lägg i krutonger, sparis bitar, lkräftstjärtar, peppra , och toppa med parmesanost. Mumsigt värre!
Hoppas ni fick er lite goda och tipsiga ideer nu ! Man kan självklart lägga i såndant som man tycker är gott och detta är bara några av massa olika grejer som man kan tänkas hitta på! För att göra de extra gott så gör en smarrig macka till detta och doppa ! Ska även testa Kelda skaldjursoppa o lite sånt med, verkar super gott och det passar ju mig som älskar skaldjur galet mycket! Kramar på er från Carro


Tips på favorit frukosten!

Godmorgon, sitter här med min goda frukost .Idag blev det faktiskt min favorit frukost! Yoghurt med björnbärsmak med Paulus Kanel flingor och kanel på det, kan inte bli en godare kombination! Kaffe på det så är det perfekt! :) Har ni testat dessa flingor? Dom är jätte goda och tycker man kanelsmaken är lite för lite så är det bara att göra som jag, toppa med kanel! Har även smakat Paulus flingor med tranbär men tyckte inte alls om dem, men dessa är underbart goda !
/ Carro

Saftiga saffransmuffins

Här kommer ett lätt och gott recept på saffrans muffins. Jag och mamma testade det nårra veckor innan julen och dem blev lyckade faktiskt!
( P.s I veckan hade jag tänkt att göra scones om jag har tid över , mina PEPPARKAKSSCONES, så håll utkick för det vill ni INTE missa!! ;) )

Du behöver
125 g smör
0,5 g saffran
2 dl mjölk
1 ägg
4 dl vetemjöl
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
125 g smör
0,5 g saffran
2 dl mjölk
1 ägg
4 dl vetemjöl
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Gör så här!
Smält smöret och tillsätt saffran. Låt det svalna.
Vispa ner mjölken och sedan ägget.
Blanda vetemjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver och rör ner det.
Fördela smeten i ca 15 muffinsformar. Använd helst muffinsplåt.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 15 min. Ska du göra mini muffins ska du ha dom inne i ca 8 min istället.
Peace matlovers!! / carro

Vi älskar Thaimat

Är ni också som oss? Galna i Thaimat??
Vi brukar alltid beställa take away från antingen Thai take away i söndrum , eller Blue thai i stan. Har ni inte testat detta så har ni absolut missat något, så beställ beställ beställ!
Som tur är ska vi ha återträff med vår gamla klass på fredag, och då blir det thaimat för alla brudar! Kramar från Clara och Carro!

Italiensk kycklinggryta med feta ost!

Ett av favorit recepten kommer från den här bloggaren : http://food-and-health-in-my-way.bloggplatsen.se
och är UNDERBART! Hela min familj älskade det och jag som älskar kyckling kunde inte sluta äta.
Här kommer receptet!
För ca 5 personer
Du behöver
1 gul lök
1 liten zuccini
200 g champinjoner
1-2 röda paprikor
600 g kycklingfile
1 burk creme fraiche
10-12 soltorkade tomater
100 g fetaost
1 dl krossade tomater
1 gul lök
1 liten zuccini
200 g champinjoner
1-2 röda paprikor
600 g kycklingfile
1 burk creme fraiche
10-12 soltorkade tomater
100 g fetaost
1 dl krossade tomater
Gör så här:
1.Skär zuccini,lök ,champinjoner och paprikan i  lite mindre bitar och fräs allt tillsammans i olja i en stekpanna så att allt får lite färg.
2.Under tiden gör du detta : Skär kycklingen i mindre bitar och genomstek  bitarna i en annan stekpanna.
3.Smula fetaosten och skär alla soltorkade tomater i små bitar. Låt creme fraiche, krossade tomater, soltorkade tomater och fetaost koka ihop sig en stund i en kastrull och rör runt.
4. Blanda kycklingen, grönsakerna och såsen i en och samma kastrull och låt koka i någon minut. Smaka av med salt och peppar!
Nu är det klart!
Servera med vad du tycker är gott, tex färskpasta, ris, bulgur, en stor sallad !
/ Carro
Bild tagen från hennes blogg!

Stek gröt!

Hallå! Tänkte tipsa er om en grym frukost :) Att äta gröt på morgonen tycker jag är jätte gott och det håller man sig länge på dessutom! Men har ni testat stekt gröt? Det är grymt gott, nästan lite godare tycker jag, och lätt som en plätt =)
Gör så här!
Kvällen innan så gör du havregrynsgröt, hur lätt som helst att göra i mikron eller så gör du på plattan! =)
Låt gröten svalna och sätt in den med plast över i kylskåpet över natten.
Nästa morgon tar du fram gröten och skär den i fyrkantiga plattor.
Sätt på stekpannan med en klick margarin och stek gröten på varje sida på medelvärme tills den fått färg och blivit varm.
Klart!
Du kan servera med massa olika saker till som du gillar :) Tex olika frukter, kanel, kesella, bär, jordgubbar, mjölk, sylt , olika frön och nötter, mums! Bara att testa dig fram.
Kram från Carro

Julmat!

Så här ser dem flesta måltiderna ut nu ! Julmat för tredje dagen irad, vi lovar att de snart dyker upp lite roligare recept och annat gott!:) Men nu är de julmat som gäller, man måste ju äta upp allting innan de blir gammalt! Elller hur?!


Annan dag jul!

Hej allihopa!Hoppas ni alla hade en fantastisk jul med många fina presenter och roligt umgänge och god mat! Själv åt jag en aning för mycket och kan inte gå idag, och lär inte kunna göra på några dagar känns det som, men julafton är ju bara en dag om året eller??
Här är resultatet av mina cornflakestoppar som jag bakade för några dagar sedan, dem tog slut på några sekunder här hemma,, min familj var glada i dom iallfall! Så gjorde några fler igår innan gästerna kom hit för o fira Jul och dem tog slut lika fort där, så nu tycker jag allt ni ska testa o göra dom! Smakar lite som choklad bollar :D

GOD JUL

Låter rubriken tala men vi vill bara önska er alla mat lovers å ni andra en riktigt god jul!
Hoppas ni får en mysig dag och förhoppningsvis mycket snö! (tror dock inte vi Halmstadbor får någon snö men)

Pussar och kramar
Kockarna Caroline & Clara

ps, de rimmade ju lite de sista :)


Vita kärleksmums

Ingredienser
4 ägg
5 ½ dl socker
6 dl mjöl
4 tsk bakpulver
3 dl varmt vatten
Glasyr:
100 g philadelphiaost
60 g smör
2 tsk vaniljsocker
4-6 msk kakao
4-5 dl florsocker
2 msk bryggt kallt kaffe
Du behöver
4 ägg
5 ½ dl socker
6 dl mjöl
4 tsk bakpulver
3 dl varmt vatten
Glasyr:
100 g philadelphiaost
60 g smör
2 tsk vaniljsocker
4-6 msk kakao
4-5 dl florsocker
2 msk bryggt kallt kaffe
Garnering:
Kokos
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner mjölblandningen i äggvispet. Rör sist ner vattnet.
Häll smeten på smort bakplåtspapper på en plåt. Grädda i mitten av ugnen ca 25-30 minuter. Låt kakan svalna.
Glasyr:
Lägg philadelphiaost och smör i en skål och blanda ordentligt. Kör gärna med elvisp. Blanda i vaniljsocker, kakao, florsocker och kaffe. Rör tills det blir en slät smet. Glasyren ska vara rätt fast.
Bred glasyren på den avsvalnade kakan. Strö över kokosen.

23 december 2011

DET ÄR JULAFTON IMORGON!!! :D

GI godis / kaka

Här kommer ett snabbt enkelt och det viktigaste GOTT recept på en GI kaka/ godis, men jag skulle nog kalla det godis. Påminer mycket om naturgodis, mumsigt :D
Du behöver
200 g choklad, helst mörkchoklad ( 70 % ) men går bra med marabou mjölkchoklad, det använde jag eftersom jag ogillar mörkchoklad men orginal receptet är mörkchoklad
ca 2-3 dl vanlfria nötter.
Gör så här!
Smält chokladen i mikron. Hacka nötterna och rör i. Klicka ut på ett bakplåtspapper och ställ svalt för att stelna.
Jag använde rostade cashewnötter, rostade jordnötshjärtan, paranötter och salta jordnötter, men hasselnötter, pistagemandel, valnötter, mandel och andra nötter passar också!
Smält chokladen i mikron. Hacka nötterna och rör i. Klicka ut på ett bakplåtspapper och ställ svalt för att stelna.
Jag använde rostade cashewnötter paranötter och salta jordnötter, men hasselnötter, pistagemandel, valnötter, mandel och andra nötter passar också!

FLYGANDEJAKOB Favoriträtten, vilken är eran?

Alla har vi nog en favoriträtt! Jag har ganska många, men både hos mig och min bästa vänn Emma är Flygande jakob en av dem största favoriterna! Hur lätt som helst att göra och det är ju sååååååå gott! Så här kommer receptet på detta!
Du behöver:
1 st grillad kyckling
3 dl grädde
0.5 dl chilisås
1 tsk curry
1 krm svartpeppar
2 st bananer
1 paket bacon
1 dl salta jordnötte
1 st grillad kyckling
3 dl grädde
1-2  dl chilisås
1 tsk curry
1 krm svartpeppar
2 st bananer
1 paket bacon
1 dl salta jordnötte eller cashewnötter!
Gör så här:
1. Bena ur och lägg kycklingköttet i en form. Blanda grädden med chilisås, curry och svartpeppar. Häll blandningen över kycklingen. Skiva bananer på längden och lägg på. Lägg på den stekta baconen och nötterna!
2. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Servera med vad du tycker är gott! Super smarigt med både ris, pasta och sallad!
NJUT.
Kramar från Carro

Film&serietoppen by Clara och Carro!

Eftersom detta är en tips blogg om bland annat recept och mys, så tänkte vi nu tipsa er om dom bästa filmerna enligt oss! Så här har ni lite underhållning  så ni klarar er länge och så har ni något mysigt o göra nu på lovet :) ! Har ni inte sett någon av dessa filmerna / serierna , så har ni absolut något att se fram emot! Njut!
Desperate housewives !! En av dem bästa serierna som gjorts!! <3
Gossip girl är också en klar favorit serie! Mums

massa gott!

heeejsan, idag va jag och några i min klass hos carro och bakade massa gott!
säger bara muuums! vi gjorde Rocky roads, ischocklad och pepparkakscheescake

Här kommer recepten på Rocky roadsen och ischockladen, har tyvärr inte receptet på cheescaken.. ( rocky roadsen var äckligt goda måste jag säga! )

ROCKY ROADS
Ingredienser

12 kakor
600 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 påsar dumlekola
2 nävar minimarshmallows
3 dl salta jordnötter
1 dl skalade pistagenötter


Gör så här

1. Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).

2. Blanda samtliga ingredienser.

3. Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp.

4. När kakan har stelnat, skär upp den i stänger.

Resultatet
ISCHOCKLAD MED MARSMELLOWS

Ingredienser

Ca 40 st

200g ljus eller  mörk blockchoklad
100g kokosfett
mini-marshmallows
ischokladformar

Gör så här:
1. Bryt ner blockchoklan i mindre bitar och dela kokosfettet i mindre bitar. Lägg chokladen och kokosfettet i en skål, och smällt chokladen och kokosfettet i ett vattenbad.
2. Ställ ut ischokladformar på en plåt eller bricka.
3. Fyll formarna med chokladsmeten, och toppa med en mini-marshmallows i varjeform.
4. Ställ in dem i kylskåpet för att stelna. Förvara ischokladen i kylen.

///   clara


Cornflakestoppar med choklad

Du behöver :
100 g margarin
1,5 dl socker
3 msk kakao
1,5 msk sirap
1 msk vaniljsocker
4-5 dl cornflakes ( jag använde dem vanilja oranga )
Smält smöret och rör i sirap, socker o kakao till det är en lite tjockare och slät smet. ta av från plattan och rör i cornflakesen. Klicka ut i formar och ställ på en bricka, låt stelna i frysen!
Man kan ju smälta mörk eller vanlig marabou choklad och blanda ner cornflakes i, men hade tyvär inte det hemma! Men det ska jag absolut göra nästa gång jag gör dessa :) Marabou och cornflakes, muums!

JULLOV FIRAR VI MED PEPPARKAKS KLADDKAKA!

Idag är det en bra dag! Fick g på matte provet, och det är jullov och nu har jag vart duktig och städat hela huset och har även bakat en pepparkakskladdkaka till mina föräldrar, så nu blir dem glada när dem kommer hem hehe :)
Jag improviserade lite, tog ett vanligt recept på kladdkaka och tillsatte lite olika kryddor.
Du behöver :
2 ägg
2,5 dl socker
4 msk kakao
2 tsk vanilj socker
140 g smör
1/2 tsk salt
2,5 dl vetemjöl
Jag smaksatte med:
en halv påse pepparkakskryddor ( finns o köpa färdigt!!)
2 smulade pepparkakor ( påhitit hehe )
lite kardemumma krydda
lite ingefära kryddor
och lite nejlikorkrydda!
Men man kan ta en hel påse pepparkakskryddor och inte något av det andra! Kan nog bli lite godare. Det ska jag göra nästa gång, den blev  inte lika rining som en vanlig kladdkaka när jag blandade ner alla andra kryddor! Så jag skulle rekomendera att bara ta en hel påse pepparkakskryddor !! :)))

Gör så här!
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull
Vispa ägg och socker poröst i en annan bunke.
Tillsätt det smälta smöret i bunken och häll sedan i kakao, vaniljsockret,saltet och vetemjölet och vispa tills det blir en smet. Där har du en vanlig kladdkaks smet! Men nu smulade jag i 2 pepparkakor, tillsatte en halv påse pepparkakskryddor och hällde i lite andra ingredienser som ingår i en vanlig pepparkaka, alltså lite ingefära, kardemumma och nejlikorkrydor, jag har ingen aning om hur mycket man ska ha men jag improviserade lite och hällde i det! Och nu luktar det mumsig pepparkaka i hela huset, så har ju iallfall lyckats få dit pepparkakssmaken!
Sedan vispar du ihop allting.
Häller upp smeten i en form och grädda i ugnen ca 15 minuter!
Och låt den svalna!
smulad pepparkaka, pepparkakaskrydda,kardemumma,ingefära, nejlikorkrydda


Klart! Jag gjorde den lite finare med pepparkakor, vaniljsocker o lite annat.
Carro :D

Ribs och Vitlöksbröd !

Mamma å pappa va lite lata idag så vi åkte till maxi å köpte lite färdigmat.
blev supergoda ribs, potatissallad och vitlöksbröd! mmmm gottii :)
clariiiiiiiis

PEPPARKAKS MUFFINS FYLLDA MED DUMLE- GINGERBREAD

Jag har kikat runt efter goda recept och hittade en blogg med det perfekta jul receptet och de blev hur gott som helst! Här kommer det !! Ni har väl smakat den nya sorten av Dumle? Med pepparkakssmak! ( gingerbead) om ni gillade den ska ni helt klart baka dessa muffins!
Du behöver:
Ingredienser:
50g smör
3ägg
2.5dl ljus muscovado socker
3 1/2dl vetemjöl
2msk pepparkakskryddor(15g)
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 dl filmjölk
Nypa salt
Read more: http://smulansbakblogg.blogspot.com/2011/12/pepparkaks-muffins-fyllda-med-dumle.html#ixzz1h6Nvh84r
2 ägg
2 dl socker
100 g smör
1 dl gräddfil eller creme fraiche
½ dl lingonsylt
3 dl vetemjöl
1 msk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk ingefära
2 tsk bakpulver
En påse Dumle Gingerbread!
Gör så här!
Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
Smält sedan smöret och låt det svalna, vispa ihop ägg och socker fluffigt.
Tillsätt sedan resten och rör om ordentligt så det inte blir i några klumpar.
Häll upp i muffinsformar  och tryck ner en halv Dumle gingerbread i varje form, går att ta en hel också!och in i ugnen ca 20-25 minuter =)
Låt sedan dessa svalna..
M U M S!!!
Kramar från Carro!

Banan och blåbärssmoothie på 1 minut

Äntligen har vi nu klarat av allt i skolan och imorgon är det julavslutning! ÄNTLIGEN.
Kom på att jag hade massa frusna mangobitar,björnbär och blåbär i frysen så varför inte göra en smoothie ?
Jag använde idag endast 3 saker!
2 bananer
blåbär
Mjölk

Häll i bananbitar och blåbär i en bunke. (Du kan såklart ha massa mer olika frukter men jag gillar banan och blåbärsblandning )

Tillsätt så mycket mjölk du vill ha! Fungerar lika bra med tex youghurt om du vill ha lite tjockare.

Mixa och sen är det klart! Hur lätt som helst, ställ in i kylskåpet ett tag så blir det godare när man dricker den kall =) Toppa gärna med kanel eller något annat gott om du gillar det!
/ Carro!

Cheescake med chokladsmak!

Här kommer ett smarigt recept på världens godaste cheescake tagit från Pernillas Värld | Jennys Matblogg !

Du behöver:

200 gram färskost te.x Philadelphia
3 äggulor
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 stycken äggvitor
3 dl grädde
200 gram riven mjölkchoklad
3 / 4  pkt digestiv ( eller efter smak och tycke)
25-50 gram smält smör

 

Chokladtryffel :
200 gram mjölkchoklad
1 1/2  dl grädde
3 msk smör

 

Gör så här :
Mixa eller smula digestiven och rör ihop med det smälta smöret.
Tryck ut i en rund form, med avtagbara kanter. ( ca 20- 22 cm. )
Riv mjölkchokladen grovt på ett rivjärn.
Separera äggulor från äggvitor i olika bunkar. Viktigt att äggviteskålen är riktigt ren och torr. Annars går det inte vispa dem tillräckligt fluffigt. Blanda äggulorna med färskost, vaniljsocker och strösocker – vispa tillsammans till en slät smet.
Vispa grädden i en annan skål och vispa den till ett ganska hårt skum.
Vispa sedan  äggvitor i en till skål och vispa till ett hårt skum (du ska kunna hålla bunken upp och ner, och äggvitorna ska inte rinna ut )  och vänd sedan ner denna i smeten också.
Rör ner den rivna chokladen, och vänd om tills det blandat sig.
Häll upp smeten i en rund form med avtagbara kanter och täck med plastfolie och ställ i frysen.
Då kan du börja med chokladtryfflen:
Bryt chokladen, i mindre delar.
Låt grädden och smöret sjuda upp i en kastrull, häll sedan den heta grädden över chokladen och rör tills tryfflen är slät.
låt detta svalna i kylskåp innan du brer detta  över cheesecaken.

Sedan ska den stå i frysen i minst 6 timmar, men  gärna över natten innan du serverar.
Ta fram den 20 minuter innan den ska serveras.

Bild tagen från hennes blogg!


saffransskorpor

Tjinexen alla matlovers :))
här kommer de receptet på saffransskorporna som ja lovat!

Ingredienser

100 g smör
1 g saffran
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl hel sötmandel
Råsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.

3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.

4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.

5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.

6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.

7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.

8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).






Fjärde advents fika

Idag blev det jul fika med pepparkakor, lussebullar och saffransskorpor! Recept på dem kommer inom snarast :)
/ Clara

Ceasarsallad a la Carro

( Jag älskaaaar mycket peppar sådärför denna enorma mängd hehe! )
Ikväll blev det Ceasallad som är min favorit rätt och kan äta hur mycket som helst av och de är ju faktiskt enkelt som en plätt dessutom!
Du behöver :
Kyckling file
Bacon
Små tomater
Parmesanost
Bladspenat
BrödKrutonger ( jag väljer att göra egna enligt men går att köpa! )
Ceasardressing
Peppar
Du kan såklart ha i mycket mer grönsaker men tycker det är ganska lagom med detta!
Stek kycklingfile tills dem är klara och peppra lite på båda sidorna.
Stek sedan  baconen i en stekpanna.
Gör dina egna krutonger ( Claras recept ! rulla lite längre ner i bloggen så hittar du det! )
Blanda ihop salladen och lägg i baconen och kycklingen. Överst hyvlar jag parmesan ost och till sist peppra det om du känner för det! Ha även med ceasardressingen så blir det hur gott som helst! Jag brukar ha den brevid i en liten skål men gott att hälla över också. Smaklig måltid!
/ Carro!

Vapianos Pasta med tigeräkor

Har ni ätit på Vapiano någon
gång och testat pastan med tigeräckor?
Här kommer iallfall receptet till er som inte testat!
Recept till 2 personer:
8 tinade tigeräckor
2 dl matlagningsgrädde
1/2 dl pesto
en näve blandspenat
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
mycket parmesanost
Pasta ( helst Tagliblini)
Gör så här!
1.Stek 8 tinade tigerräkor i hummerfond i en stekpanna, ett par minuter på varje sida så att dem får färg.
2.Häll i 2 dl matlagningsgrädde samt 1/2dl pesto och en näveblandspenat.
3.Pressa i en vitlöksklyfta och salta och peppra så mycket du vill och riv ner mycket parmesanost.
4.Lägg i den kokta färska pastan i stekpannan med det andra och blanda runt i såsen.
5.Lägg upp i 2 djupa talrikar och riv över så mycket parmesan ost som du tycker är gott.
6.Serveras gärna med italienskt surdesbröd som man toppar i olivolja och salt!
SMAKLIG MÅLTID :D
/ Carro

Saffrans snurror med vanilj fyllning!

För någon vecka sedan bakade jag och mamma saffransbullar och ville testa något annat än vanliga lussekatter, och det var något av det godaste jag har ätit!  Så tänkte dela med mig av det receptet !
Du behöver :
50 g jäst för söta degar
100 g smör
5 dl mjölk
250 g kesella
2 brev saffran
1½ dl socker
½ tsk salt
ca 15 dl vetemjöl
pärlsocker
Fyllning:
smör
socker
vaniljsocker
Pensling:
uppvispat ägg
Smula ner jästen i en degbunke (gärna i en assistent , en sån där automatisk). Smält smör tillsammans med saffran. Häll på mjölk och rör ner kesella. Låt det bli 37 grader. Rör ut jästen med lite av degspadet. Tillsätt sedan resten av degspadet, socker och salt. Starta assistenten och tillsätt lite vetemjöl i taget. Låt maskinen arbeta degen ordentligt. Det är bättre om degen är lite kladdig än för kompakt, så ha inte i för mycket mjöl! Låt sedan degen jäsa övertäckt i ca 45 min.  Dela degen i 2 delar. Arbeta varje degbit så den blir smidig. Kavla ut till en fyrkant. Bre på fyllning ( först smör, sedan socker och sist vaniljsockret, använd gärna en sil)  och vik degen dubbel. Skär ut remsor och tvinna de till knutar. Gör lika med den andra degbiten. Lägg bullarna på bakpappersklädd plåt och låt de jäsa övertäckta i ca 30 min. Pensla bullarna med uppvispat ägg , häll över pärlsockret och grädda de i 225 grader ca 10 min.
50 g jäst för söta degar
100 g smör
5 dl mjölk
250 g kesella
2 brev saffran
1½ dl strösocker
½ tsk salt
ca 15 dl vetemjöl
Fyllning:
250 g smör
1½ dl florsocker
1 msk vaniljsocker
Pensling:
uppvispat ägg
smält smör
strösockerela med mig av receptet till er!

Girlsnight! Baconlindad kyckling med klyftpotatis!

Alla tjejerna är samlade hemma hos mig! Vi har lagat jätte god mat och ska nu mysa med film och naturgodis! Mums! Vi lagade kyckling med bacon och till det blev det klyftpotatis i ugnen, lite bearnaise sås och tomater! Hur gott och enkelt som helst. Recept kommer. Nu ska vi fortsätta mysa !

Visst ser det gott ut?

Naturgodis är nog det bästa som finns, är ni också som jag? Helt beroende? Har ni någon favorit sort?

Kramar från Carro!

 


Pepparkaksmuffins

shohallo här kommer litet gott recept pepparkaksmuffens recept :)
12 ganska stora muffins
Ingredienser:
100 g rumsvarmt smör
2,5 dl strösocker
2 ägg
1 dl mjölk
2 msk neutral solja, ex raps
2 tsk ingefära
1 tsk nejlikor
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
4,5 dl vetemjöl special
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
Att göra:
Sätt ugnen på 200 grader.
Rör ihop det rumsvarma smöret med socker, ägg, olja samt mjölk.
Blanda de torra ingredienserna i ytterligare en bunke.
Blanda försiktigt ihop de två blandningarna, och fördela smeten i muffinsformar, gärna placerade i en muffinsplåt.
Placera sedan muffinsen mitt i ugnen, och grädda dem i cirka 20 minuter.
Sen smält chocklad å lägg ovan på muffinarna och toppa med lite strössel
Shohallo här kommer litet gott recept pepparkaksmuffins!
12 ganska stora muffins
Ingredienser:
100 g rumsvarmt smör
2,5 dl strösocker
2 ägg
1 dl mjölk
2 msk neutral solja, ex raps
2 tsk ingefära
1 tsk nejlikor
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
4,5 dl vetemjöl special
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
Att göra:
Sätt ugnen på 200 grader.
Rör ihop det rumsvarma smöret med socker, ägg, olja samt mjölk.
Blanda de torra ingredienserna i ytterligare en bunke.
Blanda försiktigt ihop de två blandningarna, och fördela smeten i muffinsformar, gärna placerade i en muffinsplåt.
Placera sedan muffinsen mitt i ugnen, och grädda dem i cirka 20 minuter.
Sen smält chocklad å lägg ovan på muffinarna och toppa med lite strössel
/ Clara!

Handledarkurs och julfika !

Nu sitter vi på handledarkurs för bilkörkort! Kursen är 3 timmar lång så en fika paus med saffrans gifflar , tomteskum , pepparkakor och kaffe sitter inte helt fel just nu ! Mumsigt värre :D


Grapefrukt

Jag är totalt kär i denna frukten! Nu har jag dock skärt den på de andra hållet , man brukar ofta skära den så att man äter ur den med en sked men jag gillar att skära den som man gör med en apelsin och äta som klyftor! Huuuur god som helst , och ganska söt :D

Carros juliga och nyttiga Saffransscones!

Nu när det börjar närma sig julen så dyker det upp olika produkter hit och dit med både saffrans och pepparkakssmak! Och jag älskar verkligen båda sorterna av dessa kryddorna och brukar testa lite allt möjligt ! Jag har både testat saffransscones och pepparkaks scones men nu ikväll gjorde jag mina underbara saffranscones så tänkte bjuda på det reccepet! Ni MÅSTE testa! Det är som att äta lussebullsbröd fast ja, inte den sockriga versionen. Jag gör inte mina scones på det vanliga receptet utan har ett med lite frön och annat i, men det är jätte gott!
Ni behöver :
4 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
1- 4 dl pumpafrön ( man kan ha mindre beroende på hur mycket man vill ha, men jag brukar ha mycket ca 4 dl! )
2 msk linfrön
2 tsk bakpulver
2 krm salt
2 dl vatten
60 g margarin
smaksats som denna gången blir saffran! :  1 g saffran ( alltså 2 påsar med 0,5 g )


Gör så här
Sätt ungen på 225 grader och ställ  fram en plåt.
Blanda ihop grahamsmjölet, vetemjölet,pumpafröna, linfröna, bakpulvret och saltet i en bunke.
Om man bakar med saffran, måste saffranet först blandas ut med något lösligt, alltså vattnet i detta fallet, och det ska helst vara varmt. Så värm 2 dl vatten och häll i tex ett glas. Häll i båda påsarna med saffrat i glaset och blanda. Låt det stå i någon minut medans du tärnar i smöret i bunken med dem andra ingredienserna. Till sist häller du i vatten och saffransblandningen i bunken och blandar noga med händerna, det är lite varmt i början men försvinner fort. ( Det ska vara lite kladdigt! ) När du fått ihop allting till en deg, delar du upp degen i 2 delar och rundar till varje del som en rund kaka, beroende på hur du vill ha den! Skär ett kors i mitten och ta en gaffeloch gör lite hål i dem.

Så här ser dem ut innan dem åker in i ugnen! Gula och fina

Ställ in i ugnen och grädda 10-20 minuter beroende på hur mjuka och kladdiga du vill ha dem. Jag föredrar ca 14 minuter, då är dem varma och lite lite kladdiga i mitten när dem är klara!
Låt dem svalna i några minuter och sen är det bara att äta och njuta!
Tips: Jätte gott att ha ost och gurka på, eller så kör man på den vanliga scones traditionen : Ost och någon sylt eller marmelad. Jag brukar ha allt möjligt! Och nu vid jultid, varför inte en kopp pepparkaks te till det ? ;)
MUMS!

Klara!



Tips och frågor!

Har ni några frågor eller tips om olika saker ni vill att vi ska skriva / tipsa om så kommentera gärna! :D
Vi behöver inspiration från er också! :) Vad vill ni ha recept och bilder på ?

Smarriga krutonger till sallad

Här kommer ett litet recept/tip på grymt goda krutonger om är perfekta att ha i cesarsalladen!
+ att dom är väldigt lätta att göra :)
1. Dela brödet i massa små tärningar (helst inte allt för stora)
2. Häll i olivolja i stekjärnet, täck hela pannans botten. Och ta gärna ett stekjärn som har en ''slät botten''
3. Pressa i 2 vitlöksklyftor i stekjärnet
4. Lägg sedan i bröd tärningarna och stek dom på ganska svag värme. Peppra med svartpeppar och lite andra kryddor om du vill för att få extra god smak!
Sedan när alla krutongerna har fått färg så är dom klara, och låt dom gärna svalna lite innan du lägger i dom i salladen!
Lycka till!
// Clara

Kesomellanmål

Ibland kan det vara svårt att veta vad man ska ta för något som ett mellanmål när man tex kommer hem från skolan, jag gillar att använda fantasin och eftersom jag både älskar keso och kanel så fick det bli lite blandat idag med olika godsaker! Ett bra tips på mellanmål!
Keso med bananskivor och päronskivor toppat med kanel. Ost och pumpafrön knäckebröd med salami korv och småtomater toppat med lite svartpeppar. Hur gott och enkelt som helst!
Ost och pumpafrön knäckebröd, lite tjockare än vanliga knäckebröd men gud så gott! Extra gott med mycket pålägg och lite kryddor. Själv föredrar jag myyycket kryddor och starka pålägg!
/ Carro

Plankstek a la Clara

Hej igen alla matsugna!! Här kommer receptet på min egen hemmagjorda plankstek :)

• Gör hemma gjort potatismos, alltså inget pullvermos!
• Stek köttet ca 2min på varje sida och om köttet ( jag har pepparstek men man kan såklart ta det köttet man vill )om det inte är kryddat så krydda ordentligt så det får mycket smak.
• När potatismoset och köttet är klart så spritsa moset (spritsa=sånt som man gör gräddklickar med grädde)
Spritsa alltså moset på "plankan" och lägg sedan upp köttet och lägg sedan upp en klick bearnessås i moset och sen sist men inte minst, in med plankan i ungen! .
Låt stå i ugnen till potatismoset har fått lite färg( inte för länge för då blir köttet torrt)

Sen är det bara att hugga in ! Smaklig måltid ! :D
Enoy!!

/ Clara!

 


Julfrukost på 5 minuter

Felix risgröt + kanel och mjölk. Även sjukt gott med saftsoppa men det hade vi inte hemmaidag !

Halloumisallad

Halloumiost ( så många skivor du vill ha )

Ruccola sallad

Rödlök

Små tomater

Sparris

Riven Parmesanost

Peppar

Skär halloumiosten i så stora och många delar du vill ha och stek den i olivolja tills den fått färg på båda sidorna. Gör salladen med rödlöken,tomaterna,sparrisen och parmesanosten och lägg på halloumiosten. Peppra gärna lite och häll över lite balsamico eller olivolja.

tips på dressing: Salladsdressing, Cearsdressing.

/ Carro!


Varmadrycker

Blåbärste,Grönte,kanelte,vanilj&grönte,chaite,hallonte,liptonte,pepparkakste,cappucino.
Detta är bara en liten del som finns i mitt ''varmadryck'' skafferi, nu när det är vinter finns det inget bättre än te,kaffe och allt annat gott. Så tänkte tipsa om favoriten.
Pepparkakste från köpmansgården halmstad 39 kr/ hg! Smakar både jul och pepparkaka och luktar grymt gott.
tillsammans med lite pepparkakor blir detta hur gott som helst. En klar favorit. P.s testa och doppa! MUMS :D
/ Carro!


Timeforsomefoodfunwithus!

Nu har vi skaffat en liten blogg för att tipsa er om olika maträtter och annat skojsigt som har med mat och tips och göra! En rolig grej :) Hoppas ni gillar det!  kram från Clara och Carro