10 Favorit frukostar

Vi fick ett önskemål om tips på olika frukostar så här kommer några av våra favoriter! Hoppas ni får er lite inspo! :)
Frukost nr 1: En jätte god och enkelt frukost bestående av rostade gi mackor med grönsaker, blåbärsyogurt med kanel och lite banan brevid. En god frukost som kanske inte är så jätte speciell men väldigt god, att rosta gi mackor är något av det bästa!
image description
Frukost nr 2: Man kan alltid göra sin havregrynsgröt lite roligare som jag gjorde här! Toppa med allt du gillar, som tex kiwi, banan, nötter, kanel, frön ,kokosflingor osv ! Super gott ! :)
Frukost nr 3 : Är man inte så jätte sugen på vanlig frukost som tex mackor osv så är keso väldigt mättande och gott! Med frukter och lite kanel på keson blir det en otroligt god och nyttig frukost!
image description
Frukost nr 4: En skål med en super god frukt som tex mango, och goda mackor med advokado och isvatten! Fräsh och nyttig frukost, det är alltid gott att lägga till lite frukt brevid !
image description
Frukost nr 5: Fräsha och goda frukter som kiwi och grape är super gott på morgoen, och lite yoghurt med musli och havreflakes.. verkligen en favorit!
Frkost nr 6: Grape frukt yoghurt med lite olika frön och flingor och frukt, kaffe och proviva fruktdryck. Och ett knäcke med salami och keso, sjukt god kombination och en mättande frukost!! :)
Frukost nr 7: Hemmagjorda knäckisar( sjukt underbart goda! recept finns härpå bloggen) med ägg på. Juice och en skål med yoghurt, musli och frukt! Ni måste verkligen testa dessa knäckebröd om ni inte gjort de.
Frukost nr 8 : Hemmagjort bröd( recept på bloggen ) med salami och grönsaker. Yoghurt med banan och musli och kanel. En halv grape och banan. Galet gott!
Frukost nr 9 : Knäcebröd med ost och tomat. Yoghurt toppat med mussli och frön, juice, smoothie, ägg och kiwi! En stor och lyxig och smarrig frukost. Absolut en kanon bra frukost om man vill bli mätt , och väldigt gott!
Frukost nr 10: Super goda och nyttiga scones, receptet finns här på bloggen! Med gott pålägg, kaffe, smoothie på bär, jucie och yogurt toppat med musi, flingor, banan kokos och kanel! En lyxfrukost om ni frågar mig! :D
Hoppas ni fick er lite inspiration och testar något av detta!
KRAM CLARA OCH CARRO

Beroende ?

Japp .. Det är bara förnamnet , alla smaker av cashewnötter älskar jag !! Förutom dem salta för dom klarar jag inte av :) sour cream , naturella, torrostade , mexicana, cheese och peppar är helt underbart gott ! Skulle kunna leva på det !
Kram Carro


Smidigt !

Idag blev det en super god och lätt kyckling rätt ! :) man behöver bara stela färdigt kyckling och sedan tillsätta Uncle bens Thai curry och låta de koka tillsammans ca 3-4 min ! Vi la även i majs , vitlök och champinjoner ! Åt detta till en stor sallad vilket var galet gott :) kram
Carro !


Inte så mycket uppdatering

Ja som ni ser ekar det tomt här.. vi har alldelse för mycket i skolan och annat just nu! En fundering på att ta väck bloggen finns men vi får se, kanske blir lite uppdate någon gång men just nu ligger vi ganska lågt med bloggen tyvär :( Men kika gärna in ibland!  KRAM CLARA OCH CARRO

Gårdagen kvällsmat

Hej bloggen! Igår så åt jag världens godaste ribs från maxi och en stor sallad! Så sjukt gott var de! :)

Ribsen finns att köpa i maxis delikatesskassa eller vad det heter :)

Kram clara


Enkel lucnh

Igår blev det en lätt iiten lunch bestående av detta, mini yoghurt med 2 rostade GI macko med salami och grönsaker och lite banan, enkelt gott och smidigt . älskar frukost mat!! :)

KRAM CARRO

Naturgodis

Ni måste hålla med om att ni blev lite sugna när ni såg dessa bilderna?? :D SÅ GALET GOTT!!
KRAM CARRO!

Inviger helgen med thaimat och tjejmys!

Ja detta på bilden ovan har jag nu mumsat i mig, idag bestämmde familjen tyledal föratt äta Thaimat, galet vad gott det var, testade en ny rätt från Thai take away med bland annat cashewnötter.. då kan det ju inte vara äckligt! :D Nu är det helg och det ska jag inviga med att mysa med mina tjejer med gott naturgodis och bra filmer. Ha en toppen fredag !
KRAM CARRO

Lunch

Hej bloggen! Vet att min uppdatering har varit sämst men ska försöka att bli bättre! Och idag blev de en lite stressad dag, började med att jag försov mig så slängde bara i mig en torrmacka och sen hoppade jag på bussen till skolan. Hade 1 lektion sen åkte jag hem med lite huvudvärk men nu har jag sovit lite och mat i magen så huvudvärken är borta! :)

Gjorde en omelett med lök, salami, paprika och sallad till lunch

Gör så här:
Blanda 2 ägg och 2msk mjölk i en burk och sedan lägger du bara i de du vill va i.
Och sist så häller du smeten i stekpannan och sen är de klart, lätt som en plätt! :)

Kram clara


Dåligt immunförsvar..

Godmorgon..ja, varför föddes jag med dåligt immunförsvar? Eller jag har fått det.. vaknar med näsblod, hosta, förkylning och bankade huvudvärk ganska ofta nu, därför måste jag vara hemma från skolan idag och vila, vilket fall som helst så behövdes en vitamin bomb nu på morgonen innan jag ska återgå till sängen, bestående av en stor fruktsallad av honungs melon, apelsin, päron och banan och kaff! Hoppas ni får en bra dag, kramar carro!
Glöm inte att slänga in lite kommentarer om det är något ni undrar/ vill läsa om, vi har slut på lite fantasi..


Hur gott?

Fetaost toast!

För några dagarsedan la jag ju ut att jag testade att göra toast med Surgedsbröd! Idag gjorde jag det igen fast med GI mackor.. alltså det är ju sjukt gott?!?! Bara lägger i allt man tycker är gott och in i toastmaskinen.. och min blandning av feta ost, oregano, pressad vitlök, bladsallad & salami är oslagbar, och det var super gott med GI bröd, så testa det ! :)
KRAM CARRO

Ceasarsallad

Idag blev det min favos rätt! =) Ceasarsallad såklart! Grymt gott , speciellt när man gör det hemma också, med goda hemmagjorda krutonger med smak av lite vitlök! Väldigt gott! =)
I min sallad har jag :
Ruccolasallad
Coctailtomater
Hyvladparmesan ost
Bacon
Kyckling
Hemmagjorda krutonger
Peppar
Ceasardressing (Erik Lallerstedts ceasardressing såklart! )
Kycklingen : Stek kycklingfilen i en panna med margarin och sätt på  högsta värme några minuter ( ca 10-15) så den får fin färg på båda sidorna. Sedan sänker du värmen och steker den i ca en halvtimme. Kolla så att den inte är rosa inuti! Peppra med peppar och oregano på kycklingen medans du steker den! Smaka en liten bit innan du stänger av plattan så du vet att du tycker om den och att den är klar!
Hemmagjorda krutonger: Häll olivolja i en stekpanna så de täcker ytan och sätt på högsta värmen och pressa i några vitlöksklyftor. Skär valfrit bröd i remsor eller fyrkanter och lägg ner i plattan. Peppra med peppar och oregano efter egen smak! Rosta dem på mellanvärme tills du tycker dem börjar se klara ut. Klart!
Blanda alltihopa och ha dressingen brevid i en liten skål eller så tar du det över salladen! Gottt!
I min sallad har jag :
Ruccolasallad
Coctailtomater
Hyvladparmesan ost
Bacon
Kyckling
Hemmagjorda krutonger
Peppar
Ceasardressing (Erik Lallerstedts ceasardressing såklart! )
Kycklingen : Stek kycklingfilen i en panna med margarin och sätt på  högsta värme några minuter ( ca 10-15) så den får fin färg på båda sidorna. Sedan sänker du värmen och steker den i ca en halvtimme. Kolla så att den inte är rosa inuti! Peppra med peppar och oregano på kycklingen medans du steker den! Smaka en liten bit innan du stänger av plattan så du vet att du tycker om den och att den är klar!
Hemmagjorda krutonger: Häll olivolja i en stekpanna så de täcker ytan och sätt på högsta värmen och pressa i några vitlöksklyftor. Skär valfrit bröd i remsor eller fyrkanter och lägg ner i plattan. Peppra med peppar och oregano efter egen smak! Rosta dem på mellanvärme tills du tycker dem börjar se klara ut. Klart!
Blanda alltihopa och ha dressingen brevid i en liten skål eller så tar du det över salladen! Gottt!
KRAM CARRO!

Grillspätt!!

Hoppas verkligen på fint väder i helgen så att man kan ta fram grillen ! Sommar närmar sig och grillsäsongen lika så. Gillar ni att grilla? Enligt mig är det nog det godaste som finns.. inget slår grillad mat! Så här kommer ett recept på ett grillspätt!

Grillspett:
1 fläskfilé (ca 500-600g)
2 kycklingfiléer
3 kryddiga korvar (jag använde Scans Merguez-korv)
ca 10 st färska chaminjoner
2 röda paprikor
marinad att lägga köttet i
spett
Skär fläskfilén och kycklingfiléerna i lagom stora bitar och lägg sedan i marinad minst en timme innan grillningen. Skär även upp korven i bitar och varje paprika i åtta bitar. Varva fläskfilé, kycklingfilé, korv, paprika och champinjoner på spetten. Lägg på grillen och vänd regelbundet på spetten för att de inte ska bli brända. Servera med potatissalladen, grönsallad och grillade majskolvar!
Grillspett:
1 fläskfilé (ca 500-600g)
2 kycklingfiléer
ca 10 st färska chaminjoner
2 röda paprikor
marinad att lägga köttet i
spett
Skär fläskfilén och kycklingfiléerna i lagom stora bitar och lägg sedan i marinad minst en timme innan grillningen. Skär även upp  varje paprika i åtta bitar. Varva fläskfilé, kycklingfilé, paprika och champinjoner på spetten. Lägg på grillen och vänd regelbundet på spetten för att de inte ska bli brända. Servera med potatissalladen, grönsallad och grillade majskolvar!
kram carro!

Gud vad gott..

Hittade ett recept på en av våra inspirationsbloggar som såg för gott ut, allt som har med fisk, lax och sparris o göra är gott enligt mig och detta såg verkligen ut som något man absolut måste testa! Här kommer receptet.
Gör så här:
1 knippe med färsk grön sparris
4 portionsbitar lax
salt och peppar
2 1/2 dl grädde
200 gram philadelphiaost
1/2  dl creme fraiche
1 msk konc. hummerfond
salt, peppar
cayenne
2 dl riven ost
Toppa med skalade räkor.
Gör så här :
Ställ ugnen på 200 grader.
Lägg ner den tinade laxfileerna i en smörjd ugnsform. Koka sparrisen halvklar, eller förväll den och lägg över laxen.
Värm upp creme fraiche, philadelphiaost, fond och grädde i en kastrull, rör om då och då. Smaka av såsen med lite salt, peppar och cayennepeppar.
När den sjudit på svag värme i ett par minuter så häller du den över såsen över lax/sparris.
Riv över ett par deciliter ost och ställ in i mitten på ugnen. Gratineras i ca 40 minuter , eller tills laxen är klar.Dd
Du behöver
1 knippe med färsk grön sparris
4 portionsbitar lax
salt och peppar
2 1/2 dl grädde
200 gram philadelphiaost
1/2  dl creme fraiche
1 msk konc. hummerfond
salt, peppar
cayenne
2 dl riven ost
Toppa med skalade räkor.
Gör så här :
Ställ ugnen på 200 grader.
Lägg ner den tinade laxfileerna i en smörjd ugnsform. Koka sparrisen halvklar, eller förväll den och lägg över laxen.
Värm upp creme fraiche, philadelphiaost, fond och grädde i en kastrull, rör om då och då. Smaka av såsen med lite salt, peppar och cayennepeppar.
När den sjudit på svag värme i ett par minuter så häller du den över såsen över lax/sparris.
Riv över ett par deciliter ost och ställ in i mitten på ugnen. Gratineras i ca 40 minuter , eller tills laxen är klar.

Bild och recept taget från :http://minbebis.com/blogg/jennysmatblogg/

 

KRAM CARRO


Scones med cashewnötter

Sholahopp!! Hoppas allt är bra med er :)
Igår gjorde jag scones IGEN, det är ju så gott! Men jag testade att lägga i ca 2 dl hackade cashewnötter. Det blev väldigt väldigt gott , och älskar man nötter så är det ju bara att testa! Använde mig av grundreceptet på våra nyttiga scones men ändrade det lite.. har kommit på att jag inte gillar solrosfrön , så tog väck dem och tog mer linfrön! Så mitt recept såg ut så här igår :

Du behöver:
5 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt
1 ½ dl linfrön
1 dl solrosfrön
2 dl vatten
60 g margarin
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda i alla torra ingredienserna i en bunke, och sedan när du lägger i smöret så använd händerna och ''dega'' ihop degen och sist häller du i vattnet.
Dela degen på 2, så det blir två styckern jämn stora degklumar
Lägg ut dom på en plåt med bakplåtspapper och skär ett kors med en kniv på sconsens topp. In i ugnen ca 10-15 min (sätt plåten i mitten av ugen)
Du behöver:
5 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt
2,5 dl infrön
2 dl hackade cashewnötter
2,5 dl vatten
60 g margarin
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda i alla torra ingredienserna i en bunke, och sedan när du lägger i smöret så använd händerna och ''dega'' ihop degen och sist häller du i vattnet.
Dela degen på 2, så det blir två styckern jämn stora degklumar
Lägg ut dom på en plåt med bakplåtspapper och skär ett kors med en kniv på sconsens topp. In i ugnen ca 10-15 min (sätt plåten i mitten av ugen)


En väldigt god smoothie

Varför gör man inte smoothies oftare?? Så galet gott ju! Idag gjorde jag en på banan, hallon och mjölk, och på toppen la jag lite bananer när jag hällt upp de i glaset! =)

Bild från google.

KRAM CARRO


Grillat

Hejhå, känner att uppdateringen inte har varit på topp från min sida men har haft massa annat i skolan att göra osv!

Men idag har vi ätit lite grillat kött med potatis och rotfrukter i ugnen och sallad! Mycket gott! :D (ps sorry för den tråkiga bilden men den får duga)

Kram clara


Lite middag..

Idag fick min lilla och goda middag bli hembaakade nyttiga scones , recept finns här på bloggen! =) La ut det för någon dag sedan, och till det min favorit soppa från Kelda, nämligen tomatsoppan, toppat med oregano. Galet gott!! =)
KRAM CARRO

Det bästa mellanmålet!

Som ni vet är jag verkligen ett keso-fan! Så himla gott, enkelt, nyttigt och smidigt. Man kan ju ha det till vad som helst inprincip. På mackan, till maten, eller bara äta som en är med lite gott upp till! Mitt bästa tips på mellan mål är som jag sagt innan:
Keso
Banan
Cashew nötter
Kanel!
Detta är världens godaste blandning och jag kan verkligen leva på detta! Testa !!
KRAM CARRO


Gröt!

Hejsan ! :) när jag kom hem från skolan gjorde jag en tjusig tallrik med gröt , bär , kokos , frukt och kanel ! Fick bli en gammal bild för glömde att ta en ny ! :) men ungefär så här såg det ut ! Ni har väl inte glömt att testa att ha massa gott till gröten ? Mums !! :) kram Carro !


Update

Hej bloggen! Har varit lite off här från min sida, har fullt upp med det mesta så har inte så mycket tid för datan och sådant nu, men ska försöka bli bättre. Men både jag o Clara har galet mkt o göra nu i skolans slut men vi ska uppdatera så mkt vi kan o hinner! :D KRAM CARRO

Favorit

Hoj! Nu har jag precis ätit en av mina favorit rätter; thai mat! Alltid lika gott! :D

Kram Clara


Liten lunch

Idag var kylskåpet helt tomt (fast egentligen fanns det ganska mycket, men inte som jag ville ha och äta haha)

Men hittade en avokado, mozzarella och en mango så de fick bli 2 mackor och en skål men massa mango och Ramlösa vattenmelon till lunch! Hur gott som helst , love it! :D

Kram clara

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3172472/images/2012/pic_198226659.jpg" class="image">


Friday breakfast when you are sick

Godmorgon alla !
Ja som ni ser på rubriken så har även ja gått och blivit dålig som Claris, dålig och dålig, ständig huvudvärk, stress och exremt mycket näsblod (?) resultera i att jag är hemma från skolan idag. Lyxade därför till frukosten med färsk frukt , som bland annat jordgubbar!! :D Tillsammans med en skål keso och kaffe. Hur gott som helst.. älskar verkligen jordgubbar. Och att ha det till keso var en riktig höjdare!
KRAM CARRO

Sick

Hejhej! fortfarande sjuk fast lite bättre än igår iaf, inte så mycket feber men har fortfarande huvudvärk och är förkyld...

Men har precis gjort mig lite frukost och sen idag ska jag försöka att plugga lite vilket inte lär bli av om jag känner mig själv rätt haha

Hoppas ni mår bra och ha de kalas! :)
Kram clara


Super gott med surdegstoast!

Idag testade jag något helt nytt, iallfall som var nytt för mig! Om ni verkligen gillar surdegs bröd ska ni testa detta! Jag tycker surdegsbröd är galet gott, men det tar ungefär 2-3 dagar att baka så mamma hade köpt hem lite! Så idag testade vi att göra toast med surdegsbröd! Och vet ni hur gott det var?
Ta 2 skvor surdegs bröd och lägg på det du vill ha!
I mina surdegstoast hade jag :
Salami
Pressad vitlök
Oregano krydda
Feta ost
Bladspenat
Peppar
Det är bara att lägga på allt, lägg ihop mackorna och lägg in i en toast maskin! Har ni inte det hemma så fungerar nog en ugn lika bra! Tog dock ingen bild men det var super gott och enklet! Till det åt jag en liten sallad.

Surdegsbröd! Bild från Google.

KRAM CARRO


Sick

Hejhej, igår när jag kom hem från skolan mådde jag bajs, gick och la mig och vaknade upp 2h senare med huvudvärk, halsont och feber.. Så idag var jag hemma från skolan men mår iaf lite bättre vilket är skönt!

Imorse va jag väll inte så jätte hungrig men fick bli lite yoghurt och frukt, vilket alltid slinker ner :D

Kram clara


En galet god gratäng!

Idag gjorde mamma världens godaste, enklaste och nyttgaste gratäng jag ätit på länge med nästan alla mina favorit ingredienser! Kan det bli bättre? Bland annat, svamp, vitlök, lax och sparris! Här kommer receptet !


Skär lax och torsk i fyrkantiga små bitar. Vi hade 3 laxfileer och en hel torsk file. Peppra och salta dem lite och lägg i en 'gratängform' och sätt in i ugnen ca 10 min på 200 grader.
Samtidigt blandar du 2 dl creme fracihe, lite vit peppar, 4 pressade vitlöksklyfotor och lite kaviar i en skål.
Bryn schampinjoner ( vi hade mycket schampinjoner för det är ju såå gott!! ) i stekjärnet och koka upp sparris.
När formen med fisken stått inne i ugnen i 10 minuter tar du ut den, lägger på crame frache blandingen , lägger på den brynade svampen och sparrisen. Peppra med citronpeppar, salt och svarpeppar. In i ugnen ca 10 minuter på 200 grader. Klart!! Hur lätt som helst och galet gott. Jag åt det med en sallad till vilket var riktigt gott ! : )
KRAM CARRO


En gammal goding

Shenis bloggen ! Har inte testat något speciellt roligt på den senaste veckan så slänger in ett gammalt riktigt gott recept! Kommer ni ihåg när jag testade att göra spenat och feta ost pajen? När jag och mamma såg receptet så trodde vi aldrig att det skulle gå eftersom det såg rejällt krånligt ut ! Men det gick hur fint som helst! Och denna pajen var riktigt god!
Ingredienser
100 g pinjenötter
5 st ägg
300 g fetaost
50 g cheddarost
oregano, torkad
1 st citron
1 klick smör
400 g babyspenat, sköljd
270 g filodeg, tunna ark
cajennpeppar
0.5 st muskotnöt
1. Börja med
Läs igenom hela receptet och förbered utrustningen.
2. Sätt ugnen på 200 grader.
3. Sätt en ugnssäker stekpanna (ca 26 cm i diameter) på medelhög värme.
4. . Ta fram alla ingredienser
5. Spenat-och fetaostpaj
Lägg pinjenötter i den torra stekpannan och rosta nötterna under omrörning. Håll ett öga på dem så de inte bränner vid!
6. Knäck äggen i en skål, smula ner fetaosten och riv ner cheddarosten.
7. Tillsätt en nypa svartpeppar, några nypor oregano, rivet citronskal och en skvätt olivolja.
8. Blanda också ner pinjenötterna när de blivit gyllenbruna. Rör om men låt det inte bli för finfördelat.
9. Ställ tillbaka den tomma stekpannan på plattan och lägg ner hälften av spenaten tillsammans med en skvätt olivolja. Rör om försiktigt och se till att spenaten inte fastnar i botten.
10. När spenaten sjunkit ihop lite häller du i resten av bladen och fortsätter röra. Riv över lite muskot och tillsätt en klick smör.
11. Ta ut filodegen ur kylen och ta fram ett stort, tunt smörpapper (ca 50 cm långt).Skrynkla ihop smörpappret under vattenkranen tills det är genomfuktat. Bre sedan ut arket på arbetsbänken och smörj in hela ytan med olivolja.
12. Lägg ut 4 filodegsark i en stor rektangel så att kanterna överlappar varandra och täcker nästan hela smörpappret.
13. Smörj in degplattorna med lite olivolja och krydda med salt, peppar och lite cajennpeppar. Varva sedan med fler degplattor tills du har tre lager. Det gör ingenting om degplattorna inte är hela.
14. Glöm inte att samtidigt hålla koll på och röra om i spenaten! När spenaten är smörstekt och fin tar du av stekpannan från plattan.
15. Blanda ner spenaten i äggsmeten. Blanda väl.
16. Flytta försiktigt hela smörpappret till stekpannan så att kanterna sticker ut. Tryck ut degen längs kanterna i stekpannan och fyll sedan pajskalet med ägg- och spenatblandningen.
17. Lossa ”toppflikarna” av pajdegen från smörpappret och vik dessa över fyllningen.
18. Ställ tillbaka stekpannan på plattan på medelhög värme och stek i några minuter så att pajskalet börjar tillagas, sedan sätter du in stekpannan i övre delen av ugnen.
19. Pajen ska gräddas i 18-20 minuter, eller tills den är gyllene och frasig.
Ingredienser
100 g pinjenötter
5 st ägg
300 g fetaost
50 g cheddarost
oregano, torkad
1 st citron
1 klick smör
400 g babyspenat, sköljd
270 g filodeg, tunna ark
cajennpeppar
0.5 st muskotnöt
1. Börja med
Läs igenom hela receptet och förbered utrustningen.
2. Sätt ugnen på 200 grader.
3. Sätt en ugnssäker stekpanna (ca 26 cm i diameter) på medelhög värme.
4. . Ta fram alla ingredienser
5. Spenat-och fetaostpaj
Lägg pinjenötter i den torra stekpannan och rosta nötterna under omrörning. Håll ett öga på dem så de inte bränner vid!
6. Knäck äggen i en skål, smula ner fetaosten och riv ner cheddarosten.
7. Tillsätt en nypa svartpeppar, några nypor oregano, rivet citronskal och en skvätt olivolja.
8. Blanda också ner pinjenötterna när de blivit gyllenbruna. Rör om men låt det inte bli för finfördelat.
9. Ställ tillbaka den tomma stekpannan på plattan och lägg ner hälften av spenaten tillsammans med en skvätt olivolja. Rör om försiktigt och se till att spenaten inte fastnar i botten.
10. När spenaten sjunkit ihop lite häller du i resten av bladen och fortsätter röra. Riv över lite muskot och tillsätt en klick smör.
11. Ta ut filodegen ur kylen och ta fram ett stort, tunt smörpapper (ca 50 cm långt).Skrynkla ihop smörpappret under vattenkranen tills det är genomfuktat. Bre sedan ut arket på arbetsbänken och smörj in hela ytan med olivolja.
12. Lägg ut 4 filodegsark i en stor rektangel så att kanterna överlappar varandra och täcker nästan hela smörpappret.
13. Smörj in degplattorna med lite olivolja och krydda med salt, peppar och lite cajennpeppar. Varva sedan med fler degplattor tills du har tre lager. Det gör ingenting om degplattorna inte är hela.
14. Glöm inte att samtidigt hålla koll på och röra om i spenaten! När spenaten är smörstekt och fin tar du av stekpannan från plattan.
15. Blanda ner spenaten i äggsmeten. Blanda väl.
16. Flytta försiktigt hela smörpappret till stekpannan så att kanterna sticker ut. Tryck ut degen längs kanterna i stekpannan och fyll sedan pajskalet med ägg- och spenatblandningen.
17. Lossa ”toppflikarna” av pajdegen från smörpappret och vik dessa över fyllningen.
18. Ställ tillbaka stekpannan på plattan på medelhög värme och stek i några minuter så att pajskalet börjar tillagas, sedan sätter du in stekpannan i övre delen av ugnen.
19. Pajen ska gräddas i 18-20 minuter, eller tills den är gyllene och frasig.
En av dem godaste pajjerna jag har ätit! :D
KRAM CARRO

Örtagårdssås med lax!

Vill ni ha världens godaste sås till er lax? Då är det ABOLSUT denna såsen ni ska göra! Finns tusen olika såser till lax men denna slår verkligen alla !! Det var denna såsen jag åt till laxen i förgår som jag la ut bild på men inget recpet så tänkte dela med mig av världens godaste recept till er nu !
Örtagårdssås
Du behöver:
1 burk majonäs ( 400 g )
2-3 dl gräddfil
1 ask kryddkrasse
1/2 dl hackad gräslök
1 dl hackad persilja
1 dl hackad dill
1/2 tsk krossad rosmarin
1 kryddmått vitpeppar
2 kryddmått paprikapulver
2 kryddmått salt

Gör så här :
Hacka och skär allt det gröna fint . Krossa rosmrin i en mortel.
Blanda allt i den ordningen som det står i receptet. Gräddfilen rörs ner i majonäsen. INTE tvärtom. Såsen blir bäst om den får stå och mogna i övertäckt burk i kylskåpet över natten. Klar!!
Till denna såsen ska ni absolut testa den bästa laxen, nämligen VARMRÖKT lax som är på min bild! Så galet gott med en smarrig sallad eller om ni vill ha potatis!! :) Ett super tips , detta var min favorit rätt för några årsedan och var galen i denna såsen när jag kanske var 10 år, vi åt alltid detta på min födelsedag hehe ! Testa !
KRAM CARRO

Receptet på cheesecaken med lax!

Jag la ju aldrig ut recepet på laxtårtan som tjejerna fick som förrätt här hemma hos mig när dem var på middag så tänkte ge er det nu! Ni måste verkligen testat att göra detta eller be era föräldrar att göra det! Kan säga att det är något av dem godaste sakerna med lax som jag ätit.
Botten :
200 g mörk kavring
75 g smör eller maragarin
Fyllning:
5 blad gelentin
350 g rökt lax
1 sharlotten lök eller 1 liten gul lök
4 dl vispgrädde
400 g kesella
2 dl creme fraciche
2-4 msk pressad citron
salt och peppar
200 g löjrom eller stenbitsrom
Gör så här :
Finhaka kavrungen eller finfördela i mixer.
Smält matfettet och blanda ner det i brödsmulorna.
Häll blandning i en form med löstagbar kant och platta till det med handen till en btten. Låt stå i kylskåpet ca en kvart.
Låt gelationbladen ligga i kallt vatten ca 10 min.
Skär laxen i små bitar och skala och finhacka löken. Vispa grädden i en stor bunke , rör i kesella och creme fraiche. Rör i laxen och löken och löjromen.
Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Krama ur vattnet ur gelatimet. Smält det på svag värme och rör ner det i smeten. Häll fyllningen i formen och ställ tillbaka den i kylen för att stelna ca 3-4 timmar. Ta bort kanten på formen. Garnera med löjrom , dill, citron och gravad lax!!
Klart att servera!:D
Ni måste testa detta!!
KRAM CARRO!

Favorit!

Blåbärsyoghurt med kanel, AXA havreflakes( favorit flingorna !! ) och banan! Så galet god kombination. Tycker det är jätte tråkigt att äta yoghurt utan någoting.. de blir så tråkigt. Därför ska man alltid testa sig fram och se om man hittar något gott! Är ni också helt fast i dessa flingor? Så otroligt goda!!
KRAM CARRO

Kokoskladdkaka!

Till en långpanna fylld med kakor behöver du dessa ingredienser till chokladsmeten4 st ägg3 dl strösocker2 dl muscovadosocker2 tsk vaniljsocker2 krm salt1 dl kakao3 dl mjöl200 g smör eller margarin.

Smält smöret. Vispa ägg & socker pösigt. Blanda samman mjöl, kakao, vaniljsocker & salt ordentligt. Rör ner i äggsmeten. Tillsätt sedan det smälta smöret. Rör till en jämn smet. Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 15 min.

Till kokosglasyren behöver du dessa ingredienser: 200 g kokos (eller 100 g kokos & 100 g hackade nötter) 1 dl sirap2 dl strösöcker1 ½ dl grädde75 g smöreller margarin.

Blanda samman alla ing. i en kastrull. Låt koka upp & sjuda i ca 5 min. Bred glasyren över den gräddade chokladkakan & grädda kakan i ytterligare 10 min tills glasyren får en gyllene färg. Låt svalna & skär sedan till små trianglar.



ser kanske inte så jättegoda ut men de är dom! :)

Fruktsallad!

Fick bli en gammal bild! Mumsar på en super god fruktsallad efter träningen bestående av banan, apelsin och annanas som vanligt!! Hoppas ni har haft ett bra lov allihopa!
KRAM CARRO

Påsken är snart över..

Hejsan allihopa! Har varit lite dålig uppdate nu över påsken, lovet är snart slut och det är dags att gå in i rutinerna igen... inte så värst kul och vi har ett h*lvete att vänta i skolan nu! Så bloggen kommer få lida... Men ni ska få recepet på laxtårtan, laxen och såsen som jag åt idag när jag bara får tid till det ! Jag lovar! :) Föresten, vad tycker ni om våran blogg? Vill ni ha kvar den eller är den tråkig? Kommentera gärna! Vi behöver lite inspo från er nu!
KRAM CARRO

Jag och min söta lilla kompangjor Clara!!

Påskbúffe

Hejhej, nu har släkten precis gått hem efter att ha varit här och ätit lite påskmat.
Helt ärligt så är det inget som ligger i toppen bland mina favorit rätter men mamma hade även gjort lite paj och sallad vilket var gott! Sen sillen, usch det är något som jag verkligen inte gillar hah!
Hoppas ni har haft en jätte bra påsk!
kram clara
image description

Världens godaste lax!

Åt denna laxen idag, vilket är min favorit lax, så underbart gott!!!
KRAM CARRO

Påskafton

Hejsan allihopa! Jag är de påskafton min dag har väll varit sådär, hade lite otur skulle cykla till Ica i motvind vilket va sjukt jobbigt eller så är de jag som har för dålig kondis haha, men iallafall cyklade till Ica för att köpa lite godis och mat som jag skulle äta nu ikväll och när jag kommer dit har Ica stängt och sen cyklar jag vidare till thai takeawey och då har dom också stängt!! Hur glad tror ni jag var när jag fick cykla hem igen tomhänt? :(

Menmen, när jag kom hem fick jag letat lite i frysen efter något att äta hittade 1 hamburgare men inget hamburgarbröd så de fick bli rostbröd vilket funkade lila bra! :)

Nu ska jag ta mig en huvudvärkstablett och sätta på någon bra film!

Kram Clara

 


Påskafton!

Jag är inte så mycket för påskmat, det är ju typ, sil, ägg, olika laxar, bröd osv osv osv... finns massa! Men laxtårtan älskar jag iallfall så det fick bli lite påskmat för min del iallfall! Gillar ni påskmat ?! Och fick 2 fina påskägg av mina föräldrar med massa gottit! GLAD PÅSK ALLA!
Mums massa naturgodis!!
KRAM CARRO

Tre rätters !

Glad Påsk på er alla! Idag är det redan Påskafton! Sjukt mysigt. Igår var tjejerna här på middag och då blev det lite blandat i vad dom fick. Det är ju alltid kul med lite variation. Och jag testade ju att göra en helt ny maträtt, och den var galet god verkligen !
Till förrätt fick dom : Världens godaste laxtårta! Recept på denna kommer jag att lägga ut inom snarast för detta måste ni verkligen testa!
Till hvudrätt fick dom : En ny pasta sås med kyckling som jag la ut receptet på häromdagen! En stor sallad och nybakad bröd av mig! Denna rätten var absolut något jag kommer vilja ha igen! super god!
RECEPTET har ni här : http://ccfoodfunnies.blogg.se/2012/april/en-pasta-sas.html
Efterätt: Bestod av en super god seg hallonkaka! Receptet la jag ut precis i ett annat inlägg!
Vi hade en jätte trevlig 'påsk' kväll med massa skratt och prat och lite naturgodis, ben and jerry och godis på det! Mums!

KRAM CARRO!

Seg och kladdig hallonpaj!

Igår när tjejerna var här så fick dem såklart efterrätt. Hallonpaj hade jag bakat.Tycker att den blev super fin eller vad tycker ni?  Här kommer receptet på den !
Kram Carro
Du behöver :
125 gram smör
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk grädde
Garnering :
225 gram frysta blåbär
2 msk socker
Smör och ströbröd till formen
Gör så här :
Ställ ugnen 175 grader.
Smält smöret och låt det svalna. Vispa smöret och sockret med elvisp.
Vispa sedan ner ett ägg i taget, och rör ihop de  torra ingredienserna och rör ner i smeten, avsluta med grädden.
Klicka ut smeten i formen och strö över blåbären.
Du behöver :
125 gram smör
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk grädde
Garnering :
225 gram frysta hallon
2 msk socker
Smör och kokosflingor till formen
Gör så här :
Ställ ugnen 175 grader.
Smält smöret och låt det svalna. Vispa smöret och sockret med elvisp.
Vispa sedan ner ett ägg i taget, och rör ihop de  torra ingredienserna och rör ner i smeten, avsluta med grädden.
Klicka ut smeten i formen och strö över hallonen och strö på lite socker. Sätt in i ugnen och låt grädda i ca 40-50 minuter.Ju kladdigare man vill ha den , desto mindre tid i ugnen men ca 45 var lagom för min!

Påsk Middag !

Hallå bloggen! Ikväll kommer tjejerna över på Middag hos mig vilket kommer bli super trevligt!! Det är ju påsk och det måste vi ju fira lite! Dock är det ingen precis 'påskmat' som vi ska ordna! Jag och mamma funderade länge på vad vi skulle laga till dem och vi kom fram till en rätt som varken jag eller dom har testat! Så det är lite spännande, dock ska det vara en hemlis så kommer inte skriva här på bloggen vad det är för något ! :D Imorgon kommer jag dock lägga ut lite recept på det såklart !
KRAM CARRO


Big breakfast

Att vakna upp till Nybakta scones kan nog vara något av de bästa och godaste att äta på morgonen! :)
Så nu har jag precis ätit en stor frukost sen ikväll ska jag hem till min kock kompanjon Carro och hennes syrra på middag ! :) Hur trevligt sm helst.

Kram clara

 

 


SVAR PÅ FRÅGESTUNDEN!

Varför valde ni att skaffa en mat blogg och ingen "vanlig" liksom ? :) men jag älskar eran blogg

Vi båda tycker det är kul att tipsa andra om saker som man kan testa och sådant vi själva gillar! Och därför tyckte vi det var en rolig grej att skaffa en typ av matblogg! Vi vet dock inte hur länge vi kommer ha den men just nu så går det ganska bra! Tusen tack för att du gillar våran blogg! Super kul o höra! :D

Eran blogg är en stor insperationskälla ! Älskar den !1. Är dom knäckebröden ni gör nyttiga?2.hur kan ni vara så duktiga på att baka osv ? Har era föräldrar lärt er ?3. Äter ni allt ni lägger ut ?4. Kan ni ge mig ett tips på hur en nyttig 'dag' kan se ut med mat ? :)

1. Är dom knäckebröden ni gör nyttiga?

2.hur kan ni vara så duktiga på att baka osv ? Har era föräldrar lärt er ?

3. Äter ni allt ni lägger ut ?

4. Kan ni ge mig ett tips på hur en nyttig 'dag' kan se ut med mat ? :)

Tack så jätte mycket vad glada vi blir! Knäckebröderna är absolut inte onyttiga och dem innehåller ju nästan bara frön och vatten så man kan absolut räkna dem som nyttiga! Och dem är super goda dessutom.

Haha vi tycker inte att vi är så jätte duktiga på att baka osv, men det har väl bara blivit ett typ av ''intresse'' när man inte har så mycket att göra.

Ja vi äter alltid det vi lägger ut , ifall det står att vi äter det. Men sedan om vi lägger ut recept så kanske vi inte har ätit det just precis då!.

En nyttig dag med mat.. det var lite svårt! Men en rejäl frukost med kanske yoghurt med musli. Kaffe och ett knäckebröd. Till lunch en god sallad, och där imellan ett mellanmål följt av kvällsmiddag som kan bestå av väldigt mycket olika ! Men tex kött, kyckling och fisk och grönsaker.

Vart hittar ni alla roliga recept ni lägger ut på bloggen? :)

Det är väldigt olika! På matbloggar, på kompisar bloggars, från våra föräldrar och deras kompisar, helt enkelt väldigt olika!

 

Ni kanske har svarat på denna fråga tidigare men hur många mål om dagen äter ni och vilka mängder? Hur ser en vanlig matdag ut för er?

Det är väldigt svårt att svara på , vissa dagar äter man mer, vissa mindre. Men vi försöker äta frukost, lunch och middag. Portionstorlekar varierar ju pga av hur hungriga vi är och vad vi behöver få i oss. Men lagom är alltid bäst enligt oss!

 

Hur gamla är ni ?:)

Vi är 16 och fyller 17 detta året!

 

Vad tycker ni om kvarg? :)

Kvarg är en super produkt som verkligen är hur bra som helst! Går att använda till allt . Kvarg är ju som kesella, eller aa det är samma sak. Finns ju i olika smaker ! Super gott och enkelt!

 

Hur ofta äter ni onyttigt och brukar ni få ångest efteråt eller kan ni njuta utav det ni äter ?

Tänker ni alltid på vad ni äter och om någon erbjuder er nånting onyttigt kan ni tacka ja då eller tackar ni nej eftersom ni äter nyttigt ?

Vi får inte ångest av att äta ''onyttigt'' . Det beror helt klart på vad det handlar om och i vilket läge. Vi brukar hålla oss till helgerna när det gäller godis/naturgodis och försöker äta så bra som möjligt utöver det. Ibland tackar man ja om man blir bjuden och ibland nej om man inte är så sugen och inte vill ha. Det varierar ju , men som sagt försöker vi hålla oss till helgerna när det gäller ''onyttigt'' som vi då menar kanske godis osv.

 

Har ni några förbjudna saker ni inte får äta t.ex kolhydrater eller andra onyttiga saker?

Nej vi försöker att inte förbjuda oss att äta saker.. blir tråkigt i längden ! Men visst tänker vi på vad vi äter! :)

 

Ni äter ju mest nyttig mat så undrar om ni tränar också? eller äter ni bara nyttigt för att inte behöva träna?

Vi båda 2 tränar väldigt mycket , angående vad vi äter så brukar vi säga att vi äter det vi tycker OM , och inget annat! Så egentlien kan man säga, vi tränar för att det är roligt, och äter för att det är gott! :D

 

om ni bara fick äta en maträtt i resten av era liv, vad skulle ni äta då?

vilket naturgodismärke är bäst, parrots eller exotic snacks?

brukar ni laga vegetariska eller veganska rätter ibland?

vilket land har den godaste matkulturen?

vilka maträtter ogillar ni allra mest?

vad tycker ni om Per Morberg?

kan man ha ketchup på ris?

kan man äta tacos på påskafton?

vilken dryck dricker ni helst till maten?

tänker ni satsa på en karriär inom kockyrket i framtiden?

vad är bäst: McDonalds, Burger King eller Max?

1. Clara: Någon pastarätt! Carro : Cesarsallad!

2. Vi tycker Parrots.

3.Inte en aning! Thailand kanske?

4. Blodkorv går absolut inte att äta!!!

5. Han är väldigt inspirerande och rolig. Och lagar grym mat!

6. Ja det kan man nog, men vi har inte testat.

7.Klart man kan ha tacos på påskafton, kanske inte så påskaktigt dock!

8. Vatten.

9. Nej det kommer vi nog inte göra!

10. Inte en aning faktiskt! det är ju nästan likadant typ hehe.

 

Hoppas ni är nöjda med svaren!! Kram Clara och Carro!


Fruktsallad

Naturgodiset får vänta med att bli uppätna, tänkte att jag skulle spara dom till imorgon istället! :)

Så idag blev de en liten fruktsallad framför en film, inte helt fel det heller :)

Kram clara


Lyxmat

Denna "lyxmaten" åt jag idag, måste dock säga att de är sjukt gott! Sen ett + i kanten till att de är lätt lagat och går fort att göra.
mamma och pappa var inte hemma innan så då fick jag ta tag i och göra min egen kvällsmat och jag hade inte orken att göra något annat "gott" så de fick bli varma koppen och ett knäckebröd! :)

Kram clara


Mumsigt naturgodis!

image description
Finns verkligen inget godare än några bitar naturgodis! Helt omöjligt att låta bli att köpa lite när man går förbi hyllan!! :) Fy satan vad gott det är! :D
KRAM CLARA

Favoritmiddagen!

Kvällsmaten idag blev favoriträtten! Ceasarsallad.. galet vad gott det är med hemmagjord.. kan inte få nog! :) Tycker ni med om hemmagjord ceasarsallad? Receptet har vi lagt ut väldigt många gånger så det är bara att kika i arkivet i ''recept' så hittar ni det! :)
KRAM CARRO

Dagens frukost!

Här kommer väldig sena bilder sen frukosten (vet att jag alltid brukar lägga in frukost bilderna sent, men hinner inte alltid på dagarna så nu fick de bli ännu en sen uppdatering på frukosten men hoppas ni står ut med det ändå )
Testade att ha ägg på dom hemma gjorda knäckebröden och det var också riktgit gott!! Sen blev det även en skål med yoghurt, kanel, musli och frukter på toppen + ett glas med provia! :)
Tror jag börjar bli lite för van vid att det är lov nu, sover lite för länge tar det lugnt och glömmer väldigt lätt av allt plugg som borde göras men det är ju inte lov ofta så man får väll passa på? :D
kram clara

Frulle efter träning!

Efter ett svettigt härligt morgonträningspass förtjänar man en stor frukost i solen!
Lättyoghurt blandat med kesella toppat med : AXA musli, AXA havreflakes, valnötter, banan  och kanel.
Sportknäckebröd med salami , keso och tomat. Riktigt god kombination!
Halv grapefrukt.
Proviafruktdryck med smak av nypon.
Kaffe.
Hoppas ni får en toppen bra torsdag allihopa!
KRAM CARRO

GLÖM INTE FRÅGESTUNDEN!

Då blev min onsdags räddare dessa nötterna.. älskar mina föräldrar som verkligen vet vad jag behöver haha! Cashewnötter med peppar, och mexicana.
Tänkte påminna er om att ställa frågor i frågestunden om det är något ni undrar! Vi svarar på den i slutet av veckan så passa på att ställa frågor om sådant ni vill veta. Ni behöver inte skriva namn om ni nu inte skulle vilja det. Men passa iallfall på att ställa frågor i frågestunden nu allihopa!! :D

KRAM CARRO

Tips!

Ibland har man lite brådis med maten som jag hade idag, tur som bara den hade jag hemma en super god Tomatsoppa som jag tipsat om innan, bara att sätta in i mikron och värma ! Klart på några mintuter :) Till det tog jag 2 scones bitar som blev över från imorse ( SUPER GOTT ATT DOPPAI SOPPAN)  då jag gjorde scones till min syster :) Dom blev GALET goda och lite kladdiga vilket jag gillar! Men tog lite extra vatten i smeten så dem blev lite kladdiga.
Soppan är absolut min nya favorit tomat soppa!  Och den kommer ifrån Kelda.
KRAM CARRO
Receptet på sconesen slänger jag in igen :
ugnen på 225 grader i ca 10-15 min
5 dl grahamsmjöl (funkar med vanligt också)
2 tsk bakpulver
2 krm salt
1 ½ dl linfrön
1 dl solrosfrön
2 dl vatten
60 g margarin
Gör så här
- blanda i alla torra ingredienserna i en bunke, och sedan när du lägger i smöret så använd händerna och ''dega'' ihop degen och sist häller du i vattnet.
- dela degen på 2, så det blir två styckern jämn stora degklumar
- lägg ut dom på en plåt med bakplåtspapper och skär ett kors med en kniv på sconsens topp. (sätt plåten i mitten av ugen)

Du behöver:
5 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt
1 ½ dl linfrön
1 dl solrosfrön
2 dl vatten
60 g margarin
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda i alla torra ingredienserna i en bunke, och sedan när du lägger i smöret så använd händerna och ''dega'' ihop degen och sist häller du i vattnet.
Dela degen på 2, så det blir två styckern jämn stora degklumar
Lägg ut dom på en plåt med bakplåtspapper och skär ett kors med en kniv på sconsens topp. In i ugnen ca 10-15 min (sätt plåten i mitten av ugen)

Breakfast!

Hejsan, idag har det varit strålande sol och ganska varmt vårväder här i lilla halmstad så de blev en liten runda på stan, hittade då tyvärr ingeting förutom is chai, super god och till er som inte har testat denna så tycker jag ni kan pröva den (om ni gillar vanlig varm chailatte då)
Men här kommer en bild på dagens frukost, en god fruktsallad och dom nybakta knäckebröden som jag gjorde igår kväll! Alltid lika gott med en god frukost på morgonen!
Hoppas ni har haft en bra dag
kram clara



Bakar frulle till min syster !

Vad tror ni att det är ? Scones såklart ! Kände för att vara lite extra snäll idag .
Kram Carro !


Världens godaste knäckebröd

Hejhej, inte varit någon rolig uppdatering från min sida idag har inte varit hemma på hela dagen men för någon stund sedan gjorde jag min och carros favorit knäckebröd, så nu är dom inne i ugen och ska snart tas ut!
Känner redan att jag längtar till morgondagens frukost för att äta dessa goingar! :D
Här har ni ett receptet ännu en gång, vet inte hur många gånger vi har skrivit de men alltid bra med lite uppfriskning? Sen till er som inte har testat dessa än, gör det!

Kram Clara

Du behöver :

2 dl dinkelmjöl

0,5 dl linfrön

1 dl sesamfrön

1 dl solrosfrön

0,5 dl rapsolja

2 dl kokande vatten

flingsalt

Gör så här:

Blanda samman alla ingridienser och tillsätt lite salt. Bred därefter ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och strö över lite flingsalt. Grädda i ugnen i ca. 1 timme på 150 C.


Självklart kan du lägga i andra fröer, nötter eller något annat du vill ha i, sen brukar jag inte ta exata mått på fröerna häller bara i lite men receptet ovan är hur mycket man egentligen ska ta! :)



(tog en gammal bild från carros knäckebröd för mina är inne i ugnen just nu)

Tisdagens räddare!

Idag är det : top model, DHW ( spännande så jag kan svimma!!) och Bigbrother  ! Så en iskall fruktsallad på banan och apelsin och en skål med torrostade cashewnötter räddar verkligen denna tisdagen kan jag säga er! Har ni inte testat dom Torrostade cashewnötterna som finns bland naturgodiset så rekomenderar jag er att göra det snarast.. hur kan nötter va så gott??? Till och med min mamma får gömma nötterna för mig ibland för jag är så beroende.. he he!
KRAM CARRO

Nyttiga nötfärs biffar!

Dagens kvällsmiddag fick bli ett par super goda och nyttiga nötfärsbiffar och en stor sallad! Om ni vill ha recept på biffarna så får ni säga till om ni är intresserade! :D
KRAM CARRO!


En pasta sås!

Ingredienser för 4 personer
500 g kycklingfilé
100 g champinjoner
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
6-8 soltorkade tomater i olja, vitlökssmak
150 g färsk bladspenat
3 dl matlagningsgrädde
1 grönsaksbuljongtärning
Salt
Peppar
Maizena
Parmesanost
Cashewnötter
Gör så här
Skär kycklingen i strimlor.
Stek kycklingen och krydda med salt och peppar.
Lägg över på ett fat.
Strimla purjolöken och fräs den tillsammans med skivade champinjoner.
Låt inte purjon ta färg.
Lägg ner kycklingen och blanda runt.
Hacka vitlöken.
Strimla tomaterna och häll i dom tillsammans med spenaten och vitlöken.
Låt allt fräsa samman några minuter.
Slå i grädden och låt allting koka upp.
Smula ner buljongtärningen.
Smaka av med salt och peppar.
Red med lite maizena till önskad tjocklek.
När du serverar så riv över egen önskad mängd parmesanost och cashewnötter.
Ett galet gott recept för 4 personer, kan servers med både en stor sallad eller pasta! :D Ni måste testa detta!!
Ingredienser för 4 personer
500 g kycklingfilé
100 g champinjoner
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
6-8 soltorkade tomater i olja, vitlökssmak
150 g färsk bladspenat
3 dl matlagningsgrädde
1 grönsaksbuljongtärning
Salt
Peppar
Maizena
Parmesanost
Cashewnötter
Gör så här
Skär kycklingen i strimlor.
Stek kycklingen och krydda med salt och peppar.
Lägg över på ett fat.
Strimla purjolöken och fräs den tillsammans med skivade champinjoner.
Låt inte purjon ta färg.
Lägg ner kycklingen och blanda runt.
Hacka vitlöken.
Strimla tomaterna och häll i dom tillsammans med spenaten och vitlöken.
Låt allt fräsa samman några minuter.
Slå i grädden och låt allting koka upp.
Smula ner buljongtärningen.
Smaka av med salt och peppar.
Red med lite maizena till önskad tjocklek.
När du serverar så riv över egen önskad mängd parmesanost och cashewnötter.
Bild och recept ifrån: http://lattaochgodarecept.blogspot.se/

Tisdagens frulle!

Hej allihopa! Vi njuter av vårt påsklov därför är det inte så bra uppdate här på bloggisen! :) Men här har ni min stora frukost som jag ska avnjuta i solen! Det är 24 grader( ! ) i min trädgård så passar på att försöka få lite färg i ansiktet.
Min frukost och uppladdning inför träningen denna tisdag får bli :
Blåbärsyoghurt med banan, kanel, musli, AXA havreflakes & valnötter.
En halv grapefrult.
En liten skål med banan & keso. ( UNDERBART!)
Mitt bröd som jag bakade igår med salami och paprika.
Ett stort glas kaffe.

HA en underbar tisdag readers och glöm inte att ställa frågor i frågestunden om ni undrar något! Får vi inte så mycket frågor så är det kanske inte lönt att göra ett inlägg om det! :D
KRAM CARRO!

Snabbmat!

Hejsan! Har varit iväg hela dagen på tränings ''läger'' med gympan eller tränings dag kankse man ska säga istället, så nu är jag dödstrött, men då sover man gott inatt :)
Nyss slog jag och mamma till med lite köpemat, från blue-thai, så underbart gott! :D
Vi delade på tre små rätter, där man fick friterade räkor, kycklingspett och någon kyckling i röd curry sås tror jag det var! Passade perfekt efter en dag som denna!
kram på er och glöm inte att ställa några frågor om det är något som ni undrar :)
Clara






Brocolisoppa med nybakat bröd!

Ikväll blev det mitt nybakade bröd med brocolisoppa! Brödet blev galet gott kan jag säga er! Så testa det om in är sugna på ett gott bröd! :) Soppan är också god och lätt som en plätt att göra!
Koka upp 1,4 dl vatten med en köttbuljong i en djup kastrull. Lägg i en hel påse brocoli och låt kocka i 15 minuter.
Under tiden steker du 2 paket tärnad bacon.
När brocolin och vattnet kokat i en kvart häller du bort vattnet och mixa brocolin med en stavmixer i grytan. Peppra och salta. Sedan spär du med ca 2-3 dl mjölk beroende på hur tjock du vill ha den. Koka ca 2-3 minuter och häll i baconen! Klart! :D
Koka upp 1,4 dl vatten med en köttbuljong i en djup kastrull. Lägg i en hel påse brocoli och låt kocka i 15 minuter.
Under tiden steker du 2 paket tärnad bacon.
När brocolin och vattnet kokat i en kvart häller du bort vattnet och mixa brocolin med en stavmixer i grytan. Peppra och salta. Sedan spär du med ca 2-3 dl mjölk beroende på hur tjock du vill ha den. Koka ca 2-3 minuter och häll i baconen! Klart! :D
KRAM CARRO

Bakat bröd!

Godmorgon allihopa! Underbart med Påsklov eller hur? :D
Vilket fall som helst så tänkte jag vara lite snäll idag och baka något till soppan ikväll och det fick bli mitt favorit bröd som var en evighetsen jag gjorde!  På bilderna ser ni resultatet, hur det smakar får ni dock veta senare ikväll efter vi har ätit det!
KRAM CARRO
Här kommer receptet :
Ingredienser
3 dl dinkel fullkornsmjöl
3 dl rågmjöl
½ dl linfrö
½ dl solrosfrön
½ dl pumpafrön
2 dl blandade nötter valnötter &cashew nötter använde jag, och det är det godaste! Hacka dem om du inte vill ha så stora bitar.
1 tsk salt
6 dl yoghurt, naturell
1½ tsk bikarbonat
Gör så här
Ugn 175°
Smörj en avlång form, bröa med sesamfrö.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40-45 minuter
Rör ihop alla ingredienser i en skål. Lägg över i formen.
Ingredienser
3 dl dinkel fullkornsmjöl
3 dl rågmjöl
½ dl linfrö
½ dl solrosfrön
½ dl pumpafrön
2 dl blandade nötter valnötter &cashew nötter använde jag, och det är det godaste! Hacka dem om du inte vill ha så stora bitar.
1 tsk salt
6 dl yoghurt, naturell
1½ tsk bikarbonat
Gör så här
Ugn 175°
Smörj en avlång form, bröa med sesamfrö.
Rör ihop alla ingredienser i en skål. Lägg över i formen
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40-45 minuter. Klart!

FRÅGESTUND!

Nu tänkte vi ha en frågestund här på bloggen  som start på Påsklovet så nu är det fritt fram att ställa frågor! Kramar från Clara och Carro!


onyttigt är gott!

Hejsan, innan idag så gjorde jag kärleksmums och måste ju säga att dom blev supergoda! Så här kommer ett recpet på dom! :)
kram clara

Ingredienser:

Glasyr:

Garnering:

Gör så här:

1. Sätt på ugnen på 225°C. Ta fram en ugnsform, ca 40 x 32 cm med minst 3 cm hög kant som du antingen smörjt med matfett och bröat med ströbröd eller kokosflingor eller också klätt hela formen med bakplåtspapper.

2. Smält smöret/margarinet och låt svalna.

3. Knäck äggen och tillsätt socker i en bunke.

4. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.

5. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao. Kakaon kan siktas om den är klumpig.

6. Vispa snabbt ihop med elvisp.

7. Tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och det smälta smöret.

8. Vispa försiktigt snabbt ihop till en jämn smet med elvisp på lägsta hastighet.

9. Häll och bred ut smeten i formen.

10. Grädda i nedre delen av ugnen i 225°C i 10-15 minuter. Gör under tiden glasyren.

11. Låt kakan svalna under bakhandduk tills glasyren är klar.

12. Smält smör eller margarin i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan.

13. Tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker.

14. Vispa till en jämn smet.

15. Bred glasyren över kakan medan glasyren fortfarande är varm.

16. Strö över kokosflingor. Låt glasyren stelna.

17. Skär kakan i fyrkantiga bitar när glasyren stelnat.


såg nu att innlägget blev lite konstigt eftersom jag kopierade receptet från recepten.se men de får funka ändå :)

Tänkte bara göra er lite sugna...

...och visa lite bilder på mitt naturgodis från igår, lyckades jag göra er liiiite sugna iallfall? :D När man ska ha en myskväll så är naturgodis ett självklarhet för mig, så himla gott!! Och igår var det extra gott av någon andledning, fråga mig inte varför! Gillar ni naturgodis? :D
KRAM CARRO

Claras söndagsfrukost!


Idag bestod min frukost av ett knäckebröd med löstkokt ägg, yoghurt med musli, flingor och nötter , en kiwi och proviva! Hur smarrigt som helst och man blir mätt och glad :) Som ni märker så ser mina frukostar likadanta ut hela tiden ! Men de är för att man hamnar ju i sådana peridoer ibland, då man verkligen äter samma hela tiden! KRAM CLARA