Lax i thaikryddad sås

Antal portioner: 4
Färdigt på: 20 min
Ingredienser

 

600 g lax
0.5 st purjolök
1 st vitlöksklyfta
1 st röd chili
1 msk solrosolja
2 msk röd currypasta
3 dl kokosmjölk
1 st lime, saft
1 dl hackad koriander
150 g sockerärter
70 g babyspenat
salt och peppar

 

Gör så här

1. Skär laxen i tärningar. Snitta, skölj och skiva purjolöken. Skala och hacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin.

2. Häll upp olja i stekpannan och fräs chili, vitlök, currypasta och lök. Tillsätt kokosmjölk och koka upp.

3. Rör försdiktigt i koriander, sockerärter och babyspenat. Tillsätt laxtärningar och limesaft.

4. Smaka av med salt och peppar och limesaft.

5. Servera med jasminris, blandad sallad och limebitar.


Om man vill göra den här rätten starkare använder man grön currypasta istället för röd.

bild och recept från recept.nu

Kommentarer




Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback