GI laxpaj

Laxpaj
(ca 5-6 portioner)
Pajskal:
2,5 dl dinkelmjöl
100 gram smör
100 gram keso naturell
Fyllning:
200 gram rökt lax
2 st ägg
2 dl matlagningsgrädde
dill, finklippt
1½ dl riven ost
Gör såhär:
Hacka samman ingredienserna till pajdegen och tryck ut i formen.
Låt vila ca 1 timme i kylen.
Sätt på ugnen på 200 grader.
Grädda pajdegen i 15 minuter.
Låt svalna.
Skär laxen i mindre bitar, hacka dillen fint. Fördela lax och dill i pajskalet.
Blanda samman ägg, grädde och ost.
Häll över laxen och grädda i ugnen ca 25 minuter.
Jättegod och enkel paj som jag kommer göra fler gånger. Man märkte verkligen inte av att det var GI-mat! Perfekt!
Laxpaj
(ca 5-6 portioner)
Pajskal:
2,5 dl dinkelmjöl
100 gram smör
100 gram keso naturell
Fyllning:
200 gram rökt lax
2 st ägg
2 dl matlagningsgrädde
dill, finklippt
1½ dl riven ost
Gör såhär:
Hacka samman ingredienserna till pajdegen och tryck ut i formen.
Låt vila ca 1 timme i kylen.
Sätt på ugnen på 200 grader.
Grädda pajdegen i 15 minuter.
Låt svalna.
Skär laxen i mindre bitar, hacka dillen fint. Fördela lax och dill i pajskalet.
Blanda samman ägg, grädde och ost.
Häll över laxen och grädda i ugnen ca 25 minuter.

Kommentarer




Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback