Har ni ätit årets första semla?!


Mandelmassan:
100g sötmandel - gärna skalade
1dl minimjölk
2msk sirap
1dl sötningsmedel
Finhacka mandeln i så små bitar som möjligt och
häll i en kastrull tillsammans med minimjölken.
koka upp och låt puttra några minuter
Häll i sötningsmedlet och sirapen och mixa.
Låt svalna.
Grädden:
Milda Visp 20%
2tsk vaniljsocker (frivilligt)
Vispa så att du kan vända bunken uppåned utan att grädden åker ut.
Bullen:
25g flytande margarin
1 1/4dl minimjölk
12,5g jäst (den blåa)
½dl kvarg/lättkesella
1tskmalen kardemumma
½dl sötningsmedel
4-5dl grovt rågmjöl
Smält margarinet och häll i mjölken,
värm tills det är fingervarmt.
I med jästen och rör om.
Släng i kvargen, kardemunnan och sötningsmedlet - blanda.
Blanda i mjölet lite för sig tills degen blir fast men
fortfarande är lite kladdig.
Låt jäsa under handduk i 30 min.
Sätt ugnen på 250 grader.
Baka ut och gör bullarna i lagom storlek (jag fick 7 bullar)
Låt jäsa under handduk i 20 min.
Pensla bullarna med vispat ägg och stoppa in i
ugnen i 5-6 min.
Ta ut och låt svalna lite.
Dela bullarna där du vill, gröp ur underdelen och fyll ut
med mandelmassan och lägg sedan på en klick grädde elr kesellalätt vispad med hallon- MUMS
På med locket och lite floursocker/kakao/kanel
ÄÄÄT! haha ;)
Jag hatar semlor .. gillar varken mandelmassa eller grädde
Svar Malin: Tusen tack detta ska testas så fort som möjligt! :D Kramar på dig!
Till Julia..
Semlor är faktiskt bra.. En om dagen är bra fär magen!! :))
Puss och kram på dig Julia fast du inte gilla semlor :D <33