Italiensk kycklingsallad
3 kycklingfiléer
2 msk sweet chilisås
¾ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk olja, till stekning
½ baguette, + 3 msk olivolja
½ tsk flingsalt
1 paket bacon
1 salladshuvud
2 avokador
15 körsbärstomater
1 dl valnötter
200 g cambozolaost
½ tsk flingsalt
2 krm svartpeppar
1 msk balsamvinäger
1 msk olivolja
1. Sätt ugnen på 200°. Pensla kycklingfiléerna med chilisåsen.
2. Riv brödet i bitar. Blanda det med olivolja och salt och rosta det gyllene på plåt i ugnen eller i stekpanna.
3. Salta, peppra och bryn kycklingfiléerna snabbt. Lägg över dem i en form och färdigstek i ugnen ca 15 minuter till 68° innertemperatur.
4. Tärna och knaperstek baconet i stekpanna eller i strimlor på dubbelt hushållspapper i mikrougn 2–3 min.
5. Riv salladen i bitar och bottna ett uppläggningsfat med den. Tärna och strö över avokado, tomater i bitar och krossade valnötter.
6.Toppa salladsfatet med skivad kycklingfilé, det rostade brödet, skivad cambozola och det knaperstekta baconet. Salta och peppra och ringla över lite balsamvinäger och olivolja.
3 kycklingfiléer
2 msk sweet chilisås
¾ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk olja, till stekning
½ baguette, + 3 msk olivolja
½ tsk flingsalt
1 paket bacon
1 salladshuvud
2 avokador
15 körsbärstomater
1 dl valnötter
200 g cambozolaost
½ tsk flingsalt
2 krm svartpeppar
1 msk balsamvinäger
1 msk olivolja
1. Sätt ugnen på 200°. Pensla kycklingfiléerna med chilisåsen.
2. Riv brödet i bitar. Blanda det med olivolja och salt och rosta det gyllene på plåt i ugnen eller i stekpanna.
3. Salta, peppra och bryn kycklingfiléerna snabbt. Lägg över dem i en form och färdigstek i ugnen ca 15 minuter till 68° innertemperatur.
4. Tärna och knaperstek baconet i stekpanna eller i strimlor på dubbelt hushållspapper i mikrougn 2–3 min.
5. Riv salladen i bitar och bottna ett uppläggningsfat med den. Tärna och strö över avokado, tomater i bitar och krossade valnötter.
6.Toppa salladsfatet med skivad kycklingfilé, det rostade brödet,skivad cambozola och det knaperstekta baconet. Salta och peppra och ringla över lite balsamvinäger och olivolja.


Kommentarer
Trackback