Pasta med oxfile och kantareller
Antal portioner: 4
Ingredienser
400 g penne-pasta
300 g oxfilé
200 g kantareller
3 msk smör
4 dl grädde
3 dl kraftig oxbuljong
1/2 dl konjak
1 kvist färsk timjan
1 gul lök
salt och svartpeppar
Gör så här
1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisningen på paketet. Häll av vattnet i ett durkslag.
2. Skala och finhacka löken och repa bladen av timjankvisten. Fräs lök och timjan i 1 msk smör. Häll över buljong, konjak och grädde och låt småkoka i 10 minuter.
3. Tärna oxfilén och stek hastigt i 2 msk smör i en stekpanna. Sila såsen fri från lök och kryddor och blanda i den stekta oxfilén, smaka av med salt och peppar. Blanda såsen med den nykokta pastan.
Hoppas du tycker om det! och testar ni nåogot ge gärna feedback å släng in en komentar och säg vad ni tyckte
kram clara (ps, tyckete att min kock kompanion Caroline tyledal gör så coola inlägg så tänkte ja med skulle gör de lite finare hehe)