Grillspätt!!

Hoppas verkligen på fint väder i helgen så att man kan ta fram grillen ! Sommar närmar sig och grillsäsongen lika så. Gillar ni att grilla? Enligt mig är det nog det godaste som finns.. inget slår grillad mat! Så här kommer ett recept på ett grillspätt!

Grillspett:
1 fläskfilé (ca 500-600g)
2 kycklingfiléer
3 kryddiga korvar (jag använde Scans Merguez-korv)
ca 10 st färska chaminjoner
2 röda paprikor
marinad att lägga köttet i
spett
Skär fläskfilén och kycklingfiléerna i lagom stora bitar och lägg sedan i marinad minst en timme innan grillningen. Skär även upp korven i bitar och varje paprika i åtta bitar. Varva fläskfilé, kycklingfilé, korv, paprika och champinjoner på spetten. Lägg på grillen och vänd regelbundet på spetten för att de inte ska bli brända. Servera med potatissalladen, grönsallad och grillade majskolvar!
Grillspett:
1 fläskfilé (ca 500-600g)
2 kycklingfiléer
ca 10 st färska chaminjoner
2 röda paprikor
marinad att lägga köttet i
spett
Skär fläskfilén och kycklingfiléerna i lagom stora bitar och lägg sedan i marinad minst en timme innan grillningen. Skär även upp  varje paprika i åtta bitar. Varva fläskfilé, kycklingfilé, paprika och champinjoner på spetten. Lägg på grillen och vänd regelbundet på spetten för att de inte ska bli brända. Servera med potatissalladen, grönsallad och grillade majskolvar!
kram carro!

Kommentarer
Malin

Salladen har jag ju inte gjort själv, utan åt den på ett fik i Göteborg, men den är väl inte särskilt svår att återskapa direkt. Chèvreost, soltorkade tomater, svarta oliver, valnötter, blandad sallad (typ ruccola, mangold), paprika, gurka, tomater och så honungsdressing :)Blogg: http://getiton.blogg.se/
2012-04-18 @ 18:56:32
Kommentera inlägget här!Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback