Bananbröd med kanel

Recept: Bananbröd med kanel
2 mogna bananer (ju mer mogna, ju mer smak)
4 dl dinkelfullkornsmjöl
1 dl linfrön
1/2 dl pumpakärnor
2 tsk bikarbonat
1 msk kanel
1 tsk salt
2 1/2 dl kvarg/kesella
1/2 dl naturell yoghurt
1/2 dl honung
1. Sätt ugnen på 200 g.
2. Skala och mosa bananerna.
3. Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Blanda i kesella, yoghurt, honung och banan.
4. Klicka ner smeten i en smord avlång bakform (ca 1 1/2 liter). Grädda i nedre delen av ugnen i ca timme.
5. Stjälp upp brödet och låt svalna på galler!
Ingredienser
2 mogna bananer (ju mer mogna, ju mer smak)
4 dl dinkelfullkornsmjöl
1 dl linfrön
1/2 dl pumpakärnor
2 tsk bikarbonat
1 msk kanel
1 tsk salt
2 1/2 dl kvarg/kesella
1/2 dl naturell yoghurt
1/2 dl honung
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 g.
2. Skala och mosa bananerna.
3. Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Blanda i kesella, yoghurt, honung och banan.
4. Klicka ner smeten i en smord avlång bakform (ca 1 1/2 liter). Grädda i nedre delen av ugnen i ca timme.
5. Stjälp upp brödet och låt svalna på galler!

Kommentarer




Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback