Grillsäsongen!

Hejhej allihopa. I förmiddas här i halmstad var det kallt och blåsigt väder och till och med pyttelite snö, inget som la sig på marken som tur är! Men nu är det klar blå himel och inte så jätte kallt! Så när jag var ute med hunden gick jag fick förbi ett hus där dom grillade och gud vad jag blev sugen på grillat! :D
Finns ju hur mycket som helst att grilla men här kommer lite recept inför nästa grillning!
kram clara

Räkor på spett


4 portioner 

Ingredienser
500 g stora räkor 
träspett

Marinad
1 msk Dansukker Ljus Sirap
2 vitlöksklyftor
3 msk hackad persilja
saft av 1/2 citron
4 msk olja
salt, peppar


Blanda samman sirap, vitlök, persilja, citronsaft, olja, salt och peppar till marinaden och lägg i räkorna. Marinera i minst 1 timme. Trä räkorna på spett och grilla dem eller stek dem i lite olja. Servera räkor på spett med sallad och bröd.

Grillad fisk och grönsaker
Steg 1 Skölj hälleflundran väl under rinnande kallt vatten. Torka av fisken med hushållspapper och skär den i 2–3 cm stora tär- ningar. Lägg tärningarna i en skål.
Steg 2 Skrubba och skölj citronen väl. Skär av skalet i bitar. Pressa halva citronen och blanda citronskal, citronsaft, vin, olja, 1⁄2 tsk salt, 1 krm peppar och 2 droppar tabasco. Blanda och häll marinaden över fisken. Se till så att fisken täcks av marinad. Täck över med plastfolie och marinera 1 tim i kylen.
Steg 3 Skölj och ansa zucchinin och skär den i 16 bitar. Skölj tomaterna och salvian och ta salviabladen från kvistarna.
Steg 4 Tänd kolgrillen eller sätt ugnen på 200°C. Ta bort synligt fett från skinkan och skär skivorna i 4 strimlor på längden. Vira in varje zucchini- skiva i skinka.

Steg 5 Ta upp fisken ur marinaden och låt den rinna av. Varva fisk, svamp, grönsaker och salvia på spetten. Grilla spetten cirka 8 min, vänd dem ofta. Salta och peppra före servering.











INGREDIENSER
(4 portioner)
500 g hälleflundrafilé
1 citron
3 msk torrt vitt vin
2 msk neutral olja, tex rapsolja
Salt
Grovmald svartpeppar
Grön tabasco
1 zucchini
150 g cocktailtomater
250 g ansade champinjoner, dela om stora
2 kvistar färsk salvia
4 skivor parmaskinka


'





'
Hur gott ser inte allt detta ut??!



Kommentarer
JOSEFINE ANDERSSON

ja det smakar kaffe hahah.. men godare tycker jag! det är väl mindre bittert eller nåt sånt, heter det ju :D



Blogg: http://josefineandersson.se
2012-04-01 @ 11:35:50




Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback