Ännu ett recept på goda Focaccia
Focaccia (en långpanna)
Ingredienser:
25 g jäst
6 ½ dl vatten
2 tsk salt
1 msk olivolja
1 kg kungsörnen siktat dinkelmjöl
olivolja till penslig
flingsalt och rosmarin till garnering
Gör följande:
Smula ner jästen i en bunke, tillsätt vatten och rör om. Blanda sedan i salt, olja och mjöl. Arbeta ihop degen kraftigt tills den känns smidig. Låt degen sedan jäsa under bakduk i ca. 1 timma. Häll sedan upp degen i en smord långpanna och låt jäsa ytterligare ca. 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Tryck några gropar i degen när det är ca. 10 min kvar av jästiden, låt degen sedan jäsa färdigt. Pensla till sist med olja och strö över flingsalt och rosmarin. Grädda mitt i ugnen i ca. 20 minuter. Skär sedan i valfria bitar.

Har ni inte testat detta brödet? Då är det ett måste för er!! Gud vad gott det är :) Man kan inte sluta äta..
Ingredienser:
25 g jäst
6 ½ dl vatten
2 tsk salt
1 msk olivolja
1 kg kungsörnen siktat dinkelmjöl
olivolja till penslig
flingsalt och rosmarin till garnering
Gör följande:
Smula ner jästen i en bunke, tillsätt vatten och rör om. Blanda sedan i salt, olja och mjöl. Arbeta ihop degen kraftigt tills den känns smidig. Låt degen sedan jäsa under bakduk i ca. 1 timma. Häll sedan upp degen i en smord långpanna och låt jäsa ytterligare ca. 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Tryck några gropar i degen när det är ca. 10 min kvar av jästiden, låt degen sedan jäsa färdigt. Pensla till sist med olja och strö över flingsalt och rosmarin. Grädda mitt i ugnen i ca. 20 minuter. Skär sedan i valfria bitar.
Kram Clara och Carro!
Kommentarer
Ida
Har ni något gott och nyttigt recept på hemmagjord pizza som ni själva smakat?:)
Super blogg :)
Mamma S
Focaccian blev jättegod, men inte lika vacker som på er bild. Kom på att vi hade glömt hälla i soltorkade tomater så vi tryckte i dem i slutet vilket visade sig vara svårt. Dem flöt upp på toppen istället. Men som sagt, smaken var det inget fel på,
kram
Trackback