Blåbärsbullar med mandelmassa!

Här kommer recept på blåbärsbullar med mandelmassa till 30 personer, så ni har massa att bjuda och såklart äta ! ;)
25 g jäst för söta degar
100 g smör
2,5 dl mjölk
1 st ägg
1 krm salt
1 dl strösocker
1 tsk malen kardemumma
7-8 dl vetemjöl
Till degen :
25 g jäst för söta degar
100 g smör
2,5 dl mjölk
1 st ägg
1 krm salt
1 dl strösocker
1 tsk malen kardemumma
7-8 dl vetemjöl
Och till fyllningen :
Blåbärsfyllning:
100g riven mandelmassa
2-3dl blåbärssylt
75g smör
1msk vaniljsocker
Vetedegen: Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Häll på mjölken, rör om och låt bli fingervarmt, 37 grader. Eftersom smöret är varmt när det har smält så blir det oftast den temperaturen direkt när du blandat ner mjölken. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den har löst sig. Häll därefter över resten av degvätskan. Tillsätt ägg, salt, strösocker och kardemumma och rör om så att ägget fördelar sig. Tillsätt därefter mjölet, lite i taget. Använd gärna elvisp med degkrokar. Kör tills du arbetat in det mesta av mjölet och degen släpper bunkens kanter. Lägg en bakhandduk över bunken och låt jäsa ca 40 minuter.
Fyllningen: Blanda smör, mandelmassa, vaniljsocker och blåbärssylt i en liten bunke. När degen jäst färdigt tar du upp den på bakbordet och knådar den ordentligt och delar den i två delar. Kavla ut varje degdel till en rektangulär platta, ca 30x55 cm. Bred på fyllning. Rulla ihop degen på längden och skär i 2 cm breda skivor och lägg dessa i bullformar och ställ dem på plåtar. Strö över lite kokosflingor och pärlsocker efter tycke och smak. Låt bullarna jäsa under bakduk ca 15 minuter. Grädda sedan bullarna mitt i ugnen i 225 grader i ca 10-13 minuter. Låt svalna under bakhanddukar.

Kommentarer




Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback