Gillar ni gifflar? Fram med bagarmössan!!

Hittade ett recept på http://baktokig.blogg.se som såg förhimla gott ut, så var tvungen att dela med mig av det. Tog receptet från hennes blogg och här har ni det!

Gifflar med pistagefyllning

Till 42 gifflar:
150 g smör
3 dl mjölk
50 g jäst
2 stora ägg eller 3 små
0,5 tsk salt
1 dl strösocker
14 dl vetemjöl
150 g smör
3 dl mjölk
50 g jäst
2 stora ägg eller 3 små
0,5 tsk salt
1 dl strösocker
14 dl vetemjöl
Pistagefyllning:
100 gram mandelmassa
100 gram smör
1 dl socker
½ msk vatten
20 gram ströbröd
80 gram pistagenötter
Grön karamell färg för att få den där läckra gröna färgen!
Ett uppvispat ägg till pensling
Pärlsocker
Ni gör så här:
Smält smöret i en kastrull och låt svalna. Lös jästen i en stor bunke med 1 dl kall mjölk och tillsätt mjölk, smör, ägg, salt, socker och det mesta av vetemjölet. Arbeta ihop till en deg.
Gör pistagefyllningen genom att mala pistagenötterna fint (i kvarn eller matberedare) och blanda med övriga ingredienser. Tillsätt (om du vill) en eller två droppar grön karamellfärg för att få en riktigt grön kräm!
Dela degen i 6 delar och kavla ut varje del till en rundel, likt stora "pizzor". Dela i åtta "tårtbitar" eller "pizzaslicar"  Lägg en till två msk fyllning en bit in vid kanten på varje triangel och rulla ihop till en giffel från kanten så att den smalaste biten hamnar ytterst. Lägg på plåtar med bakplåtspapper och låt jästa övertäckt i 25 min. Sätt under tiden ugnen på 225 grader. Pensla med ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 10 min tills de har fin färg. Låt svalna på galler. Pudra över florsocker innan servering!

Kommentarer




Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback