Söta morotsscones och dem utan socker, toppat med Vanilj kesella!

Ingredienser
3 dl vetemjöl
3 dl havregryn
1 msk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 dl socker
1 tsk kanel
75 g smör
2 dl rivna morötter
2 dl minifraiche
Till servering:
250 g kesella vanilj
Grundreceptet !
Ingredienser
3 dl vetemjöl
3 dl havregryn
1 msk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 dl socker
1 tsk kanel
75 g smör
2 dl rivna morötter
2 dl minifraiche
Till servering:
250 g kesella vanilj

Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl, havregryn, bakpulver, salt, socker och kanel. Finfördela smöret i blandningen. Rör ner morötter och minifraiche. Dela degen i 2 delar. Platta ut dem till tunna, runda kakor med mjölad hand på bakplåtspapper på en plåt. Skåra dem med kniv i 4 delar. Grädda i mitten av ugnen 15 – 18 min. Låt dem svalna. Dela dem och servera med Kesella vanilj.
Lite nyttigare variant !
Ingredienser:
4½ dl siktat ljust dinkelmjöl
eller vetemjöl
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
50 g kallt Norrmejerier Smör i kuber
1 dl vatten
1 dl Norrmejerier crème fraiche
1 finriven morot
½ dl pumpafrön
Gör så här! :
Sätt ugnen på 250 grader.Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål. Finfördela smöret med fingrarna.
Tillsätt vatten, crème fraiche, morötter och blanda snabbt ihop till en deg. Dela degen i 2 delar och platta ut till kakor på en plåt med bakplåtspapper.
Skåra med en vass kniv i 4 delar. Toppa med pumpafrön.
Grädda i mitten av ugnen i 8-10 min.

Kommentarer
Tess

ett recept i min smak! Skall testas! :)



Blogg: http://theresiast.blogg.se/
2012-01-17 @ 23:27:45




Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback