Vit kladdkaka
Ingredienser
100 gram smör
100 gram vit choklad
2 dl strösocker
2 st ägg
1 msk vaniljsocker
1.5 dl vetemjöl (90 gram)
Saft av en lime (ca 2 msk) och skal av en halv (ca 3/4 tsk) (limen kan bytas ut mot en citron)
Smör och kokosflingor (eller ströbröd) till formen
100 gram smör
100 gram vit choklad
2 dl strösocker
2 st ägg
1 msk vaniljsocker
1.5 dl vetemjöl (90 gram)
Saft av en lime (ca 2 msk) och skal av en halv (ca 3/4 tsk) (limen kan bytas ut mot en citron)
Smör och kokosflingor (eller ströbröd) till formen
1. Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret i en kastrull, ta bort den från plattan Bryt den vita chokladen i bitar och lägg ned i samma kastrull och rör tills chokladen smält.
2. Rör ihop ägg och socker. Tillsätt vaniljsocker, vetemjöl, saft och skal av limefrukten.
3. Rör ned smör och chokladblandningen i smeten.
4. Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Häll ned smeten i formen och sätt in längst ner i ugnen i ca 20 minuter.
5. Låt svalna och vila i kylskåp fram tills servering. Garnera genom att pudra över florsocker och toppa sedan med några jordgubbar. Servera med vaniljglass och färska bär.

Kommentarer
Tess
Muuumms!
Sara
Är den god? Ska man prova? Smakar den mycket utan limefrukten i?? Tacksam för svar<3
Trackback