Vita chokladen är popis!

Ingredienser
5 ägg
4 dl socker
4 1/2 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 nypa salt
3 msk vaniljsocker
2 dl vatten
300 g smör
200 g vit toblerone
Chokladglasyr:
2 dl grädde
2 msk espressokaffe
200 g vit choklad
kokosflingor till garnering
Sätt ugnen på 200 grader.
Gör så här:
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktig ner dem i äggsmeten. Tillsätt vatten och smält smör.
Klä en 40 x 35 cm långpanna med bakplåtspapper och häll i smeten.
Vi har förstått att vit choklad blivit allt mer popis och att dem flesta faktiskt gillar det! Innan var vi inte så förtjusta i det men nu så  kan det vara riktigt gott! Men absolut inte för mycket då illamående tränger fram, lagom är gott, SUPER GOTT! Så därför kommer det lite recept på vad vi rört ihop! Kram från Kockisarna Clara och Carro!

Vita kärleksmums med vit choklad!

Ingredienser
5 ägg
4 dl socker
4 1/2 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 nypa salt
3 msk vaniljsocker
2 dl vatten
300 g smör
200 g vit toblerone
Chokladglasyr:
2 dl grädde
2 msk espressokaffe
200 g vit choklad
kokosflingor till garnering
Sätt ugnen på 200 grader.

Gör så här:
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktig ner dem i äggsmeten. Tillsätt vatten och smält smör.
Klä en 40 x 35 cm långpanna med bakplåtspapper och häll i smeten.

Vit kladdkaka!

Du behöver!
2 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
100 g smör
100 g vit choklad
2 1/2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
Gör så här!
Vispa ägg, socker och vaniljsocker. Hacka chokladen och smält smöret. Blanda chokladen i det smälta smöret. Blanda bakpulver och vetemjöl och rör ner det i smeten. Häll smeten i en smord form med löstagbara kanter. Grädda i 200 grader varm ugn i ca 15 minuter.
Pudra lite florsocker över kakan innan servering. Servera med t.ex hallon och grädde

Saffranskladdkaka med vit choklad!

Du behöver!
2 1/2 dl strösocker
1 dl riven mandelmassa
2 dl vetemjöl
3 ägg
5 msk vaniljsocker
1/4 tsk salt
125 g smör
100 g vit choklad
1 påse saffran á 0,5 g
Gör så här!
Sätt ugnen på 200 grader (180 grader i varmluftsugn). Smöra/bröa en form med avtagbar botten. Smält smöret och låt chokladen smälta i smöret. Häll i saffranet. Blanda sedan ihop alla de torra ingredienserna, tillsätt smörblandningen och rör tillsist ner äggen.
Häll smeten i formen.
Grädda i 30-35 minuter i mitten av ugnen. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig när den är klar! Serveras helst kall med en klick vispad grädde till!

Vita brownies med vit choklad!

Till 24 bitar
150 g smör
150 g vit choklad
3 ägg
2 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
70 g blandade nötter, ta vad du har hemma.
Glasyr:
1/2 dl grädde
100 g vit choklad
1 mks rivet citronskal
björnbär
Gör så här!
Smält smör i en panna och ta det från värmen. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt vetemjöl, nötter och smörblandning. Rör till en jämn smet och häll i smörad och bröad form, 20 x 20 cm blir lagom. Grädda kakan i 150° C, i den nedre delen av ugnen, i ca 40 minuter. Browniebotten ska vara lite kladdig i mitten när den är klar.
För att få den goda glasyren gör du så här: Koka upp grädden och rör ner chokladen däri, till en tjock glasyr. Ta av från värmen och vänd i av citronskalet.
Vänta till kakan svalnat och bred sedan på glasyren. Skär i små bitar och servera på ett fint fat med björnbär på var en.

Vita nöt och kokostoppar
10 st
100 g vit choklad
3 dl hackade cashewnötter
3 dl kokos
Smält chokladen. Skär och hacka nöterna i små bitar. Rör ner fruktbitarna och kokosen i chokladen.
Klicka ut matskedsstora högar på ett bakplåtspapper. Låt stelna i kyl.

Kommentarer




Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback