Super gott bröd gjort på kesella!
"giftigheten" i linfrön ska tydligen reduceras rätt rejält när det är tillagat i tex bröd (vad jag har hört iaf)
svar anonym : Jag förstår inte riktigt vad du menar, men linfrön sätter lätt igång ämnesomsättningen om det är det du menar. Men när jag gör bröd / scones eller knäckebröd har jag allitd med rejällt med linfrön.. jag får dock inte problem med magen eller något annat efteråt men det kanske inte var det du syftade på ? :) Kram Carro!
haha, nej det är inte det jag syftar på. Ni skrev att linfrön är giftigt och att man därför inte ska äta för mycket av det. Vilket är helt sant. MEN om man tillagar det, vilket man gör när man bakar det så kan man äta mer än vad man kan om man äter dom "råa", efter som mycket/allt av cyanid:et (som är de giftiga ämnet i linfrön)försvinner vid upphettning. Man alltså äta mer av det i bröd utan att det blir giftigt. Hänger ni med?
svar anoonym: Jag tror du läst lite fel hehe, vi har aldrig nämnt att linfrön är dåligt eller giftigt? =) Ojsan jag såg nua att det stog det i receptet, saken var att jag faktiskt inte hann läsa det innan jag lain receptet då jag kopierade det från en annan blogg! Nu hänger jag med vad du menar haha! :D Det är inte jag som skrivit det från början, utan jag koppade receptet utan att läsa hela =) Nu hänger jag absolut med haha! Ska ta väck det sista i receptet, eftersom jag själv inte tkr linfrön är det minsta giftit och jag äter det i mängder! Tack för duu hänger med haha ! kram
För mycket linfrön är giftigt, vare sig du tycker det eller inte, tyvärr ;(
svar anonym : Ja de är det säkert ! jag har inte en aning faktiskt!Synd faktiskt, för det är ju så gott :( kram!
Tack och bock, det här receptet tar jag med mig :)